İslam karşıtlığıyla bilinen ve çizdiği Hazreti Muhammed karikatürleri nedeniyle İslam dünyasında büyük tepkiye neden olan İsveçli karikatürist Lars Vilks ile iki koruma polisi, iki gün önce  trafik kazası sonrası yanarak ölmüştü.

Kazanın olduğu yerin yakınında çiftliği bulunan John Karlsson, hayatında böyle bir trajedi görmediğini söyledi. 

Karlsson olayı şöyle anlattı:

'Önce çok gürültülü bir patlama duyuldu, sonra çok gürültülü bir patlama daha, ardından bir patlama daha oldu ve acı bir fren sesi, sonra sessizlik, hemen olay yerine gittim. Kaza yerine vardığımda birkaç kişi otomobilde bulunanlara yardım etmeye çalışıyordu, oksijen tüpüyle yangını söndürmeye çalıyordu. Ama bunun kesinlikle hiçbir faydası yoktu. Araçtakiler çok feci şekilde yandı, ben hayatımda böyle bir şey görmedim''

İsveç medyasına göre, Vilks ile beraber polis koruma memurlarının içinde bulunduğu polis aracının 160 gibi bir hızla giderken Markaryd yerleşim biriminin  yakınlarındaki keskin virajı alamadı ve firene bastı. Bu sırada tekeri patlayan aracın direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför, karşı yönden gelen kamyona çarptı. Çapmanın etkisiyle patlamalar oldu. Kamyon ve otomobil alev aldı.

Polisler ve Vilks'in içinde bulunduğu otomobil 4,5 ton ağırlığında kurşun geçirmeyen ve kazalara dayanıklı zırhlı bir araçtı. Normal bir polis aracıda, Vilks'in bulunduğu aracı rutin olarak takip ediyordu. 

Editör: İsveç Gündemi