Varşova Göteborg Landvetter Havalimanı seferi yapan uçakta bomba olduğu ihbarı üzerine endişeli dakikalar başladı.

İsveç ile Polonya arasındaki görüşme trafiğinden sonra uçağın İsveç hava sahasında olması ve Landvetter seferi yapması nedeniyle kontrollü şekilde inmesi için süreç başlatıldı.

Deniz ve Hava Kurtarma Merkezi kurtarma lideri Anders Lännholm, Polonya'daki havayolu şirketinin bomba tehdidini aldığını ve Landvetter'e giden uçakta bomba olabileceği şüphesi üzerine durumu mürettebata bildirdiği ve bu yönde tedbir alınmasının önemli olduğu uyarısı üzerine birimler harekete geçti ifadeleri kullandı.

Uçak İsveç hava sahasına girdiğinde yakından izlendi.

Uçağın askeri radar istasyonları tarafından izlendiğini ve Kristianstad'da beklenmedik duruma karşı müdahale helikopterlerinin hazır bekletildiği aktarıldı.

Anders Lännholm, gerekli önlemleri alarak olası duruma müdahale için helikopterleri beklemeye aldık, uçağın İsveç sahasına tamamen girmesiyle birlikte yakın takip başlatıldığını söyledi.

Uçak saat 22 sıralarında indi. Pistin güney ucuna uçağın inmesiyle polis, ambulans ve kurtarma hizmetleri alarma geçirildi. 30 yolcu ve mürettebat tahliye edildi.

Polise göre, tehdit "belirsiz bir şekilde" sunuldu. Ulusal bomba ekibi olaya karıştı.

Saat 23.00'den kısa bir süre sonra polis web sitesinde, "Polis şu anda yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini ve yerin güvenliğini sağlamak için diğer aktörlerle birlikte kapsamlı şekilde çalışıyor." duyurusu yaptı.

Bomba imha ekiplerinin uzun aramalarından sonra gece saat 02:00'de çalışmasını tamamlayarak korkulacak bir şeyin olmadığı ve tehlikeli her hangi bir nesnenin bulunmadığını açıklamasıyla rahat nefes alındı.

Editör: İsveç Gündemi