Fransa Başbakanı Manuel Valls, çalışma ziyareti için  İsveç'in Başkenti Stockholm'de, İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Valls, Macaristan Başbakanı Orban'ın ''Çok sayıda Müslüman istemiyoruz'' sözünü hiç şık bulmadığını vurgulayarak, ''Bu ifadeler  kesinlikle kabul edilemez. Sorumlu kişiler Avrupa değerlerine yakışır şekilde konuşmalıdır'' dedi. 

Avrupa'yı etkisi altına alan sığınmacı krizi karşısında ülkesinin gerektiği taktirde sınırlarında, Schengen kurallarını askıya alıp kimlik kontrolü uygulamasına geçebileceği sözlerinin hatırlatılması üzerine Valls, Schengen anlaşmasının korunması ve devam etmesi için  AB'nin daha iyi dayanışma içinde olması ve sınır ülkelerinin de birbirlerine yardımcı olması gerektiğini ifade etti. Schengen'i korumak için sığınmacılara sert müdahale ederek insanlık dışı davranılmaması gerektiğine işaret eden Valls, sığınmacılara insanca davranılması içinde çağrıda bulundu.

Göçmen Bakanı sığınmacılara şiddeti kınadı

İsveç remi haber ajansı TT'nin haberine göre, İsveç Göçmen Bakanı Morgan Johansson, Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki sığınmacılara yönelik sert müdahalesini kınadı.

Macar polisinin sığınmacılara tazyikli su sıkarak, biber gazı kullanmasına inanamadığını söyleyen Johansson,''Bu şiddet uygulamaları asla  Avrupa'yı temsil edemez'' diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi