Vallentuna'daki küçük bir topluluktan birlikte yaşayan 52 yaşındaki Suzanne ve 61 yaşındaki Lars, geçen yılın Ocak ayında acımasız çifte cinayetin kurbanları oldu.

Öldürülen kadından hüküm giyen iki zanlıdan biri koca cinayetinden beraat etti.

Geçen yıl Ocak ayında, 28 yaşındaki Christoffer Öhman ve 26 yaşındaki Victor Karlsson, birlikte yaşayan Suzanne ve Lars çiftinin Vallentuna'da bir eve girmeleriyle yaşanan trajik olaylardan bir süre sonra yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, zanlılar, Lars'ın bir aile çiftliğini büyük miktarda paraya sattığını öğrenerek kendisini soymak için kaldıkları eve gittiler.

Olaylar Lars ve partnesi Suzanne'in vahşice öldürülmesiyle sona erdi.

Attunda Bölge Mahkemesi çifte cinayetle ilgili kararını verdi. Christoffer Öhman ve Victor Karlsson ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Suzanne cinayetinden ikiside suçlu bulunurken, öldürülen Lars olayından ise sadece Christoffer Öhman hüküm giydi.

Mahkeme başkanı Mathias Wastesson bir yorumda başka bir sonuca varmanın mümkün olmadığını belirtti.

Savcı tarafından sunulan soruşturma ışığında, sanıkların bir kadının öldürülmesine birlikte karışmış olmalarından başka bir sonuca varmak mümkün değil ifadelerine yer verildi.

Hareket onun için çok büyük bir acı anlamına geliyor. Evinde gerçekleşti ve iki fail tarafından gerçekleştirildi, bu da olayı acımasız kılıyor. Adamın öldürülmesi ve işlenen soygunların da gizlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu nedenle ömür boyu hapis cezasından başka bir yaptırım söz konusu olamaz denildi.

Birbirlerini suçladılar

Cinayete karışan iki katil zanlısı birbirini suçladı.

Savcı, ana davanın sonunda iddianameyi değiştirdi ve sadece Christoffer'ın adamı öldürmekten suçlu bulunmasını talep etti. Ancak iki erkek, kadının öldürülmesinden suçlu bulundu.

Erkekler ayrıca ağır hırsızlıktan da mahkum edildi.

Editör: İsveç Gündemi