Edinilen bilgiye göre, polis bir el bombası kalıntısı buldu ve olay yerinden çıkarken görülen gri bir aracın içinde yer alan kişilerin bulunması için arama başlattı.

Polis saat 23:45'te patlama ile ilgili ihbar aldı. Patlama yeni inşa edilen yerleşim bölgesi Åby ängar'da meydana geldi.

Stockholm Polisi'nde görevli memur Pia Glenvik, insanların şüpheli bir atış ve bununla bağlantılı bir patlama hakkında alarm vermesi üzerine oraya çağrıldık, dedi.

Patlamanın ardından çok sayıda polis, itfaiye aracı ve ambulans Åby ängar'a gönderildi.

Patlama sonrasında binada yangın çıktığı belirtlirken, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği belirtildi.

Bir evin balkonuna doğru el bombası atıldı

Saldırıda kimsenin yara almadığı belirtilirken, birkaç evin camlarında kırılma ve hedef alınan evin balkonu başta olmak üzere, patlamanın meydana geldiği binanın cephesinde hasar oluştu.

Polis soruşturma başlatırken, olay yerini kordon altına aldı.

Edinilen bilgiye göre, polis patlamanın ardından gri bir otomobille olay yerinden ayrıldığı iddia edilen ve içinde birkaç kişinin bulunduğu aracı arıyor. Olayla ilgili polise bilgi veren görgü tanıklarının beyanlarına göre, saldırganlar maskeliydi ve saldırı sonrasında gri bir araçla olay yerinden hızla uzaklaştı.

Yapılan ilk incelemelerden elde edilen verilere göre, atılan patlayıcının çok etkili olduğu ileri sürüldü. Polis henüz kimsenin yakalanmadığı belirtirken, patlayıcı maddenin incelenmek üzere, laboratuvara gönderildiği öğrenildi.

Patlamanın meydana geldiği binanın hemen karşısında Ukraya'dan savaş nedeniyle İsveç'e göç eden 30 mülteci bulunuyordu. Mültecilerden 19 yaşındaki Mariam isimli genç kız, "Annem bir an kendini Ukrayna'ya dönmüş hissetti" ifadeleri kullandı.

Olaya dair soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi