SMHI uzmanlarınca yapılan uyarıda özellikle batı sahil bölgelerinde yaşayanların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Danimarka'yı etkisi altına alan yağış ve fırtınanın bu gece Bohuslän, Gothenburg, Vänerregionen ve Dalsland'a etkili olması bekleniyor.

Kuzey Danimarka'dan ve Skagerack'a giden yolda soğuk bir cepte olduğu belirtilen dalga ile ilgili özellikle uyarı yapıldı. Büyük yağışların merkezi ve kuzeydeki Bohuslän ile Dalsland'ı vurması bekleniyor.

Yağmur havası kısa ama yoğun olacak.

- Yarın ülke çapına yayılması beklenen yağışla ilgili; uzman Ian Engblom, birkaç saatliğine büyük miktarda yağmur yağma ihtimali olduğunu söylüyor.

Kuzeyden evrilerek Cuma günü hem Götaland, hem de Svealand ve Güney Norrland'da yağmur yağacak, ancak yağışın büyük kısmı Danimarkalı yağmur ormanına yağıp daha sonra kuzeye ilerlemesi bekleniyor.

"Ana yağmur bölgesi daha sonra Västerbotten ve Norrbotten'a yönelecek. Yarın daha güneyde uzanması beklenen yağmur, skåne, bergslagen bölgelerini etkisi altına alacak.

Tüm bu yağışa karşın yine de Stockholm ve Gotland 23-25 ​​dereceye kadar bir hava sıcaklığı olması bekleniyor. Sonbaharın tam ortasından en yüksek sıcaklıklar olacağı belirtilirken. Gelecekte, 12-15 derece sıcaklık bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi