Normalde İsveç denildiğinde ferah seviyesi yüksek, iş imkanı olan ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir ülke olarak biliniyor.

Ancak son yıllarda giderek artan şiddet olayları, gençlerin karıştığı olaylar ve cinayetlerle mücadelede kanunlardaki boşluklardan faydalanarak çocuk yaştaki gençleri birbirine kırdıran çeteler giderek güç kazanıyor.

Bu görüntülerdeki olay 25 Şubat 2020 tarihinde akşam saat 10.30 sıralarında İsveç'in başkenti ve kalbi olan T-Central metrosunda 17 yaşındaki bir çocuğun bıçaklanarak öldürülmesini resmeden kamera görüntülerinden alınmıştır.

T-Central'da öldürülen 17 yaşındaki genç olayındaki soruşturma kapsamında soru yanıt yöntemlerinin izlendiği ve yazışmaların devam ettiği olayla ilgili bin sayfadan daha fazla yazılan çizilen var. Ancak kamera görüntülerine rağmen olayın aslı hala net olarak anlaşılabilmiş değil.

Her gün İsveç'in farklı bölge ve şehirlerinde türlü olaylar yaşanırken, bir yandan da bu olayla mücadele etmeye çalışan polisin elini yasal boşluklar bağlıyor.

Olayları yapan ve uyuşturucu ticaretinde yaşı küçük çocukların kullanılması, İsveç'teki en büyük sorun halini alıyor.

Bu cinayette de cinayet şüphelisi olarak yargılanan gençlerinden biri 17 yaşlarında ve olayın yaşandığı anda uyuşturucu aldığını bu nedenle olayı hatırlamadığı gibi farklı ifadeler kullanıyor. Neden bıçakladın sorusuna ise "Bana baktılar" diyor.

"Neden bana baktın" kavgası kanlı cinayete dönüşüyor.

Görüntülerde bıçaklanan genç saldırgandan önce kurtuluyor, bıçakla saldıran kişi koşarak tekrar yakalıyor ve bıçaklamaya devam ediyor. İstasyonda yüzlerce insan ve hiç kimse tepki verip ayırmıyor. Herkesin gözleri önünde yaşanan olay sonucunda 17 yaşındaki bir çocuk karnına aldığı bıçak darbeleri sonucunda ölüyor.

Olaya karışan dört kişi metrodan çıkıyor ve hemen bitişikteki hamburger restoranı Max'a girip yemek siparişi veriyor. Polis dört kişiyi orada yakalıyor.

Onca video görüntülere rağmen ve yüzlerce insanın gözü önünde yaşanan olayın soruşturması içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. 17 yaşındaki zanlı olaya dair hiç birşey hatırlamadığını ve olay esnasında uyuştucu aldığını ileri sürüyor.

Aylardır devam eden soruşturmanın sonucunun ne olacağı hala soru işareti.

Editör: İsveç Gündemi