Edinilen bilgiye göre, bu birkaç kilo ecstasy bulundu.

21 ve 25 yaşlarındaki iki kardeş uyuşturucu suçlrından tutuklanmıştı.

Polis Komiseri Per Åkermark, şu anda sokakta satılan pek çok uyuşturucu olabilirdi bu baskınla satış riskinin ortadan kalktığını söyledi.

Kardeşler, 3 Aralık'ta Stockholm'ün kuzeyindeki Vallentuna'da, polisin ilk önce bir miktar esrar taşıdıklarını keşfetmesinin ardından takibe alarak daha önemli ölçüde uyuşturucu bulgusuna ulaştıktan sonra tutuklandı.

"Evlerinde arama yaptık ve orada büyük miktarda nakit para ve soruşturmada ilginç olan başka şeyler bulduk" diyen Güney Roslagen'deki polis komiseri ve operasyon koordinatörü Per Åkermark, bunun ciddi bir kara para aklama suçu olduğundan şüphelendiğimiz için paraya el koyduk" dedi.

Paralar uyuşturucu satışlarından mı?

Åkermark "Şüphelendiğimiz şey bu, ama araştıracağız".

20 kilodan fazla

Soruşturma, ikinci bulgunun yapılmasından sonraki gün, Vallentuna'daki bir kiralık depoda önemli ölçüde büyüdü. Polis binayı aradı ve depolardan birinde bulunan büyük miktarda uyuşturucuyu ele geçirdi.

Ele geçirilen uyuşturucuların, yaklaşık 10 kilo esrar olduğunu ve yaklaşık dokuz ecstasy tablet olduğu söylendi. 

Polis, uyuşturucu olduğundan şüphelenilen 2,4 kilo daha uyuşturucu buldu.

Edinilen bilgiye göre, dokuz kilo ecstasy olduğuna inanılıyor.

İki kardeşin evde ebeveynleriyle birlikte yaşadığı söylendi. 25 yaşındaki küçük uyuşturucu suçlarından birkaç kez cezai tedbir kararı aldı, en son olarak mevcut olaydan yaklaşık 10 gün önce cezai tedbir kararı almıştı. Ardından, Arlanda'da gümrükten yaklaşık 50 tablet Tramadol sokmaya çalışırken 4.500 kron para cezası aldı.

21 yaşındaki kardeş ise, Roslagsbanan'daki bir güvenlik görevlisine taş attı ve sonra bir yetkiliye karşı şiddet girişiminde bulunduğu için 2016 yılında gençlerin bakımına mahkum edildi.

21 ve 25 yaşındaki erkek kardeşler şimdi uyuşturucu suçlarından yargılanacak. Kardeşler, Aralık ayı başındaki tutuklama duruşmasında iddiaları kabul etmedi, ancak her ikisi de tutuklu yargılanmak üzere, cezaevinde.

Editör: İsveç Gündemi