Kurtarma servisine göre yangın birkaç gün sürebilir.

Söndürme çalışmaları gece boyu devam etti, ancak yangın bu sabahta henüz kontrol altına alınamadı.

"Söndürmek çok zor ve durum statik" ifadeleri kullanan Mitt kurtarma merkezinin işletmecisi Alexander Westerberg, yangının hâlâ güçlü olduğunu ve müdahaleleri zorlaştırdığını belirtti.

Kurtarma ekibi sabah saat 8'de altı itfaiyeci, bir itfaiye aracı, bir step kamyonu ve bir su tankıyla olay yerindeydi. Çalışma, risk nedeniyle engelleniyor.

Olay yerindeki yetkili, "Gerçekten her şeyi söndüremezsin. Aktif olarak kapatıp açıyoruz, ancak şu anda çoğunlukla gözetim yapıyoruz" dedi.

Kurtarma servisine göre, yangının birkaç gün sürmesi büyük bir risk ve yangını söndürmek için başka yollar bulmaya çalışıyorlar.

"Alevler çok güçlü"

Boländerna semtindeki yangınla ilgili ihbar Pazartesi günü 13.30'da yapıldı. Daha sonra hem tesisin binalarında hem de geri dönüşüm yığınlarında alevler korkunç şekilde yükseldi.

Dumanın gelişmesi, halka önemli bir mesajın gönderildiği anlamına geliyordu (VMA). Bölge sakinlerine, Salı sabahı devam eden bir uyarı olarak, içeride kalmaları kapıları, pencereleri ve havalandırmayı kapatmaları istendi.

Yangının gücünü azaltmak için bir girişim Pazartesi günü saat 23:00'te yapıldı. Ancak başarılı olunamadı.

Kurtarma servisinin yönetici Kurt Holm, "Yanan ve henüz yanmayan balyaları vinçli kamyonla kaldırmaya çalıştık, ancak alevlerin riskli yükselmesi nedeniyle çalışmayı durdurmak zorunda kaldık" dedi. 

Polise göre, kimsenin yaralandığına dair bir bilgi yok.

Tren seferleri etkilendi

Geri dönüşüm merkezi, Uppsala'nın merkezinden geçen demiryolu raylarının yanında yer alıyor ve İsveç Ulaştırma İdaresi başlangıçta şehir içi ve şehir dışındaki tüm tren trafiğini kapattı.

Raylardan biri akşam saatlerinde açıldı ve daha sonra diğeri de açıldı. Ancak gece saatlerinde yangının artması üzerine bir parkur tekrar trafiğe kapandı.

İsveç Ulaştırma İdaresi basın iletişimcisi Felicia Danielsson, kurtarma servisi raylara çok yakın çalışıyor, bu yüzden onlara en yakın hattı kapatmamız gerekiyor, dedi.

Uppsala'ya gidiş-dönüş tren trafiği Salı sabahı tam hızda çalışıyordu, ancak tek bir hatla sınırlı kaldı.

Seferlerin devam ettiği ancak bir hattın kapatılması nedeniyle gecikmeler yaşanıyor.

Yayılma riski yok

Polis yangının çevresini güvenlik çemberi kurdu ve şirketler çalışanlarını tahliye etti. Yayılma riski yok ama yangının çıktığı binalar yok oldu.

Geri dönüşüm merkezinin CEO'su Magnus Alm, Upsala Nya Tidning'e yangının "tam bir felaket" olduğunu söyledi.

Polis, yangında bir kundaklama olup olmadığı konusunda soruşturma yapacak.

Editör: İsveç Gündemi