Gece saat 02'de Uppsala'nın güneyinde yer alan Knivsta'daki bir restoranda çıkan yangın sonucunda, polis restorana yakın iki binayı tahliye etti.

Yangının doğal sebeplerden çıktığına dair yeterli sebep bulamıyoruz diyen bölge polisi yöneticisi Ivan Åslund, yangının çok hızlı yayıldığını belirtti.

Kısa bir süre içinde alevlerin çok yükseldiğini belirten yetkililer, normal bir yangının bu kadar hızlı yayılmayacağını ve bunun bir kundaklama olduğunu belirtti.

Sabaha doğru saat dört sıralarında kurtarma servisinin komutanı Tommy Wållberg, yangının bitişikteki konutlara yayılmaması için gerekli tedbirleri almaya devam ediyor açıklaması yaptı.

Dört itfaiye istasyonu ve toplamda yaklaşık on birim ile müdahale edildi.

05.45'te, kurtarma servisi yangının yoğunluğunun azaldığını, ancak hala yayılma riskini sınırlamak için çalıştıklarını duyurdu.

"Yayılma riski azaldı, ancak yine de bir risk var" diyen, Tommy Wållberg, yangın tamamen etkisiz hale gelene kadar bekleyecekletini belirtti.

Polis, saat 05.00'ten kısa bir süre sonra, yangının etrafındaki alanı kordon altına aldıklarını ve yakınlardaki iki adresteki sakinleri tahliye ettiklerini duyurdu.

"İki komşu evdeki bazı daireleri tahliye ettik" diye RLC görevlisi Ivan Åslund, durum büyük ölçüde değişmezse insanların evlerine kısa süre içinde dönebileceklerini belirtti.

Polis yangının doğal sebepten çıkma olasılığı bulunmuyor. Bu nedenle kundaklama olarak araştırdıklırını söyledi.

Yakında oturan bir görgü tanığı, büyük bir patlama sesiyle camların sallandığını belirtti. 

Yangından sonra restoran kullanılamaz hale gelirken, polis soruşturmaya devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi