Bölge sakinlerinden elde edilen bilgilere göre, silah seslerinden sonra birkaç kişi yerde yatan bir kişiyi araca taşıyarak kaçtı.

Vurulan kişi Sollentuna'daki Tuberg'de bulunduğu ve ağır yaralı olan şahsın tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında polis bölgede özel bir çalışma başlattı.

Stockholm bölgesi polis sözcüsü Ola Österling, akşam saat 21 sıralarında Smedby semtinde ateş edildiğine dair ihbar aldık dedi. Olayın yaşandığı semte bir operasyon başlattık diyen Österling, olay mahallinde kimseyi bulamadıklarını belirtti.

Yarım saat sonra Sollentuna'daki Tureberg'de bir kişi yaralı halde bulundu. Kişi hastaneye kaldırıldı. Ola Österling, Smedby'de vurulan kişinin kendisi olduğuna inanıyoruz dedi.

Pazartesi sabahı polis, vurulan kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Hem silahlı saldırının yaşandığı Smedby hem de yaralının bulunduğu Sollentuna'daki yer kordon altına alındı ​​ve teknik incelemeler yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Upplands Väsby'deki yerleşim bölgesinde, polisin birkaç boş kovan buldu.

Polisin soruşturması kapsamında iki kişi de gözaltına alınarak, sorgumalanmak üzere emniyete görütüldü.

Polis, olayın henüz aydınlatılmadığını ancak elde edilen ipuçları ile cinayete teşebbüs soruşturması başlattığını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi