Polis olay yerinde bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralı halde genç bir kızın olduğunu ve tedavi edilmek üzere sağlık ekiplerince hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten ekipler, olayın faili olduğu şüphesiyle iki kız olmak üzere, üç kişiyi gözaltına aldı.

Stockholm Polisinden Anna Westberg, rutin bir devriyeye çıkan ekibin olay yerinde bıçakla yaralanmış bir kişi olduğu konusunda halk tarafından uyarıldığını söyledi.

Bıçakla yaralanmış olarak bulunan kişinin genç bir kadın olduğunu, boynundan ve karnından bıçaklandığı belirtildi. Ambulans helikopteriyle hastaneye kaldırılan kadının yaralarının ciddi olduğu söylendi.

Görgü tanıkları polise olayla ilgili olarak bir traktörün olay yerinden ayrıldığını söyledi. O araç polis tarafından gece bulundu ve araçta bulunan iki genç kız gözaltına alındı.

Anna Westberg, daha sonra üçüncü bir kişinin de yakalandığını söyledi.

Zanlılardan ikisi 18 yaşın altında. Üçüncü şüpheli de genç bir kadın. Üçü de sabah saatlerinde savcılıkça tutuklandı.

İkisi cinayete teşebbüsten, birinin de suçluları koruduğundan şüpheleniliyor.

İncelemek üzere traktöre el konulurken, gece ve sabah saatlerinde polis ekiplerince de inceleme yapıldı ve bu sabah barikatlar kaldırıldı.

Westberg, "Şimdi sorgulamalar yapacağız ve daha önce dinlenmiş bazı tanıklar var, ancak şu anda ne gördüklerini ve söylediklerini bilmiyorum" olayın çözümü için çalışıyor ifadeleri kullandı.
 

Editör: İsveç Gündemi