Upplands Väsby'de 21 yaşındaki genç kızın öldürülmesi ile ilgili 3 gün geçmesine rağmen polisin soruşturma kapsamında ikna edici her hangi bir açıklama ve genç kızın ölümü ile ilgili açıklama yapmasından kaçınması polise karşı baskıları arttırıyor.

Bölge insanlarının cinayete dair polisin yeterince hızlı hareket etmediği konusunda oluşan kanaat her geçen gün daha çok baskıyı beraberinde getiriyor.

Genç kızı kimin ya da kimlerin öldürdüğünü kimse bilmiyor.
Polis cinayet ile ilgili tüm delilleri değerlendirerek hareket ettiğini açıklasa da uzmanlar İsveç'te artan şiddet ve sık sık yaşanan cinayet olayları ile ilgili hazırladıkları raporda İsveç'te polisin suçları sonuca kavuşturmasında başarısız olduğunu ortaya koymuştu.

Cinayet olaylarında maksimum 48 saat içinde delillerin toplanması ve cinayet vakasına dair soruşturma yolunun belirlenmesi gerektiğini savunanlar polisin bu konuda çok ağır hareket ettiğini ve dolayısıyla suçluların delil yok ederek ya da kaçarak gizlenebildikleri söyleniyor.

Upplands Väsby bölgesinde oturan bölge insanı polisin biran önce inandırıcı ve cinayetin üzerindeki sır perdesinin kalkmasını bekliyor.
Editör: İsveç Gündemi