Temmuz ayında kadın, Attunda bölge mahkemesinde cinayetle suçlandı. Eski bir iş arkadaşını öldürdüğü suçlamasını kabul eden katil zanlısı, öldürme kastı olmadığını ileri sürdü. Ancak bölge mahkemesi, kasten ve hunharca işlenmiş bir cinayet olarak kabul ettiği olayda katil zanlısını hapse mahkum etti.

Bölge mahkemesinin kararına göre, kadın suçu ciddi bir ruhsal bozukluk sırasında işledi. Ancak daha sonra yapılan adli psikiyatrik kontrollerde kadının her hangi bir ruhsal bozukluğu olmadığına karar verildi.

Kadının savunma avukatı Lina Holmgren, Svt Nyheter Stockholm'e gönderdiği bir yazıda, temyiz sürecinde dosyanın tekrar gözden geçirileceğini yazdı.

"Bölge mahkemesinin eylemi doğru bir şekilde tanımladığına inanmıyoruz" diyen Lina Holmgren, müvekkilimin hâlâ ciddi saldırıdan başka bir niyetinin olmadığı, niyetinin asla öldürmek istemediği yönünde olduğunu söyledi.

Mahkeme, jüri üyelerinden birinin kadının cinayetten sekiz yıl hapis cezasına çarptırılması talebi nedeniyle mahkeme heyetinde fikir ayrılığı var.

Cinayet bir "intikam eylemi"

Katil zanlısı kadın ve kurban uzun yıllardır arkadaş ve meslektaştı. Saldırının arka planında, arkadaşının işyerindeki pozisyonunu kapmaya çalıştığı şüphesi nedeniyle "intikam eylemi" olarak tanımlandı.

Editör: İsveç Gündemi