Bugünkü basın toplantısında Ulusal Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Başkanı Mona Heurgren, ölümler, Halk Sağlığı Kurumu'nun raporlarında şimdiye kadar bulunanlardan daha fazla olduğunu söyledi.

Ulusal Sağlık Kurulu'na göre büyük fark var

Yapılan açıklamada, laboratuvarda test edilmemiş, ancak sorumlu doktorun covid-19 hastası olduğunu belgelediği durumlarda olduğunu belirtti.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, İsveç'teki sağlık, bakım ve ölüm nedenleri ile ilgili resmi istatistiklerden sorumludur. 

Bununla birlikte, ölüm nedenleri belirli rutinlere göre bildirildiğinden ve DSÖ düzenlemelerine göre sisteme girmesi gerektiğinden, sağlık servislerinin ölüm nedenini belgelendirmesi için üç ila dört hafta zamanı tanıyor. Bu nedenle, gerçek rakamlar elde edilenden daha fazladır ve hala bildirilmeyen ölüm vakaları bulunduğuna vurgu yapıldı.

Halk Sağlığı Kurumu'nda devlet epidemiyoloğu yardımcısı Anders Wallensten, farklı kayıtlar arasında her zaman belirli bir fark olacağına dikkat çekti.

Toplam ölüm sayısını görmenin yolu, bir doktor tarafından teşhis edilmemiş olabilecek vakaları yakaladığınız ölüm oranına bakmaktır. Bu geliştirmenin farklı bölümlerinde farklı güvenli verilerimiz olacaktır ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi