Protesto gösterisine İsveçlilerinde destek vermesi dikkat çekti.  Tepkilerini göstermek için cami önüne geldiklerini dile getiren UETD İsveç Başkanı Özer Eken, , “Camimizi desteklemeye geldik. Kundaklandı ve bunu protesto etmeye geldik. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu. 

EKEN; "İnsan hayatına kast eden, dini ve bireysel özgürlüklere yönelik yasamış olduğumuz bu menfur kundaklama olayını UETD İsveç olarak şiddetle kınıyoruz. Camiler insanları birleştiren, maneviyatı sağlamlaştıran, birlik ve beraberliğe katkı sağlayan, eğitim ve öğretim yuvalarıdır.

Müminlere her türlü kötülüklerden uzak durmalarının yanında, iyilik ve güzellikler, insan ve vatan sevgisi aşılayan, ibadethanelerdir. Demokrasinin beşiği, insan haklarının gözetildiğine inanmak istediğimiz ülkemiz İsveç`te, bu tür alçakça tertiplenmiş olayların son bulmasını, birbirimize saygılı, anlayışlı, huzur ve sükûnet icşinde yaşayabileceğimiz bir ortamın oluşturulmasını arzu ve talep ediyoruz.

Devlet yetkilileri ve siyasi otoriteyi de her gün biraz daha artan ırkcşılığa, yabancı ve İslam düşmanlığına karşı bir an evvel önlem almaya davet ediyoruz.

Eskilstuna'daki elim olayda zarar gören camimize, cemaatlerine ve tüm İsvecş Halkına gecşmiş olsun diyor, bu haince saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. İsvecş'te huzur icşindeki birlikte yaşamı birlikte korumalıyız" dedi.

Semihhan AYDEMİR / isvecgundemi.com
UETD Yönetim Kurulu Üyesi Sabri KARADAĞ'ın İsveççe Basın açıklaması



Semihhan AYDEMİR / isvecgundemi.com




Semihhan AYDEMİR / isvecgundemi.com
Editör: İsveç Gündemi