UETD İsveç Başkanı Özer Eken ve Bölge Yönetim Kurulu üyelerince T.C. Stockholm Büyükelçisi Emre Yunt'a yapılan ziyaret sıcak bir ortamda gerçekleşti.

15 Kasım 2017 tarihinde göreve başlayan yeni elçi Yunt, "Burada yaşayan toplumumuzun sorun ve sıkıntılarına kulak vererek elimizden geldiğince çözüm odaklı çalışmalar yapacağız" yorumunda bulunarak, toplumla iç içe olacağının mesajını verdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Büyükelçi Yunt, Büyükelçiliğin vatandaşa açık olduğunun altını çizdi. Henüz görevine yeni başlayan Büyükelçi toplumu ve İsveç'te faaliyet gösteren STK'ları zaman içinde daha iyi tanımak istediğini ve bunu da toplumun içine girerek yapmak istediğini belirtti.

Türkiye ve İsveç'in önemli tarihi bağları olduğuna da dikkat çeken büyükelçi, yetki sınırları içerisinde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

İsveç'te yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına daha iyi hizmet eden bir duruma gelmek için eksikleri ve çözüm noklarını tespit ederek önemli adımlar atmak istedğini de belirten Büyükelçi Emre Yunt, "İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözebileceğimiz ve yetki sınırlarımız içinde olan her türlü sorunlarını çözmeye yönelik elimizden geleni yaparız" dedi.

İsveç'te yaşayan toplumun yaşadığı bir takım sorunları da büyükelçiye ileten UETD yönetimi, yeni büyükelçinin toplumla iç içe olacağı yönündeki mesajlarını değerli buldu.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Başkanı Özer Eken, büyükelçiye gerçekleştirilen ziyaret kapsamındaki diyaloğun son derece sıcak ve olumlu geçtiğini belirterek, "Yeni Büyükelçimiz sayın Emre Yunt'un toplumla iç içe ve çözülebilir problemleri çözme noktasında son derece samimi mesajlar verdi. Bu da vatandaşlarımız açısından oldukça önemli bir şey" dedi.

Yeni Büyükelçi'nin UETD yönetimine gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür eden Eken, "Hepimizin amacı buradaki toplumumuzun sorun ve sıkıntılarına yönelik çözümler üretmek ve vatandaşlarımızla birlikte hep ülkemize bağlı kalmak hem de yaşadığımız ülkede daha iyi şeyler yapmak" değerlendirmesinde bulundu.
Editör: İsveç Gündemi