15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'cü darbe girişimi sırasında Türkiye^'de tatilde olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Başkanı Özer Eken, Türkiye’nin darbe girişimini atlatmasının ardından şükür kurbanı kesti.
Türkiye’nin atlattığı darbe girişiminin ardından adadığı kurbanı kestiklerini ifade eden Eken,  Türkiye’ye darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) kınadıklarını vurgulayarak şöyle devam etti: “15 Temmuz akşamı ülkemizde bir kısım kişilerin darbe girişimine kalkışması neticesinde 246 şehit ve binlerce de gazi verdik. 
İlk günden itibaren milli iradeye sahip çıkan mitinglere katıldım. Türkiye'nin tam 40 ayrı şehrinde bu mitinglere katılarak  destek verdik'' dedi.

Darbe girişiminden sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'de kalarak mitinglere katılmasını istediğini ve bu yüzden izinini uzattığını söyleyen Eken, ''İsveç'tede UETD adına darbe girişimini protesto eden iki miting organize ettik. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın Kulu'daki mitinge telefonla bağlanarak halkımıza hitap etmesini sağladık. İnşallah bundan sonrada hem Türkiye'de, hemde İsveç'te ülkemiz ve milletimiz adına çalışmalarımız devam edecek'' dedi. 







Editör: İsveç Gündemi