Cami inşaatını inceleyen Sırakaya, Göteborg İslam Kültür Merkezi Başkanı Mustafa  Atik tarafından bilgilendirildi. 
Sırakaya'ya ziyareti sırasında  Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Teşkilatlanma Başkanı Köksal Kuş ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Başkanı Özer Eken eşlik etti.

Caminin yapımı için büyük emek harcayan Göteborg İslam Kültür Merkezi Başkanı Mustafa  Atik ve yönetim kuruluna teşekkür eden Sırakaya, ''Hayırlı olsun''dileklerinde bulundu. 

Caminin yapımı hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan İslam Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Orhan Çorap, Mimar Sinan Cami ve Külliyesi'nin yapımına 1 sene önce başladıklarını söyledi.

Caminin arsasının 5000 metrekare olduğunu söyleyen Çorap, ''Arasayı satın aldık ve İsveç Diyanet Vakfı'na devrettik. Şuanda kulliyenin yapımında  Diyanet İşlerinin bize yardımı çok büyük. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şuana kadar 20 milyon kron (yaklaşık 2milyon avro) para harcadık. Külliyenin toplam maliyetini 55 milyon krona (5,5 milyon  avro) olarak hesapladık'' diye konuştu. 

Kulliye hakkında da bilgi veren Çorap, ''5000 metrekare arsa üzerine 1200 metrekare zemine oturtulmuş toplam 2500 metrekare kullanım alanı olan bir külliye. 350-125 metrekare  mescit alanı. Çok amaçlı 360 metre toplantı salonu. Camiye ekonomik katkıda bulunması için 130 metrekare ticari alan. Çocukların daha rahat ve keyifli eğitim alabilmesi için kullanışlı sınıflarda bulunuyor''ifadelerinde kullandı. 









Editör: İsveç Gündemi