UETD Stockholm Şubesi tarafından organize edilen kampanya kapsamında kentin merkezinde yerlerde ve banklarda yatan 100 yakın evsize, gıda, kıyafet ve battaniye dağıtıldı. Dağıtıma bir konferans vermek için Stockholm'de bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'de katıldı.

- Eksi 10 derecede hayat mücadelesi

Gece eksi 10 dereceye bulan soğukta  Stockholm'ün caddelerinde yatan, dilenen  insanların durumuna dikkat çekmek için böyle bir yardım kampanyası yaptıklarını söyleyen  UETD Stockholm Başkanı Serhat Fırat Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsveç genel anlamda bu insanlara kapısını açıyor ve yardım ediyor. Burada yaşayan İsveçli Türkler ve  bir sivil toplum örgütü olarak hem yaşadığımız ülkeye katkı sunmak, hemde sokakta horlanan ve aşağılan bu insanlara dikkat çekmek için böyle bir yardım kampanyası düşündük. Her zaman yaşadığımız topluma ve ülkeye artı bir katkı sunmayı görev bildik. Dini, dili ve ırkı ne olursa olsun bundan sonrada insani boyutlu çalışmalarımız devam edecek'' dedi.


UETD Stockholm Şubesini böyle bir inisiyatif aldığı için tebrik ettiğini kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'de , AA muhabirine açıklamada bulundu. 

Öz, ''Burada yaşayan insanlarımızın İsveç toplumu ile bütünleşmiş olmasını taktirle karşılıyorum. İsveç toplumunun bir sorununu çözümünde sorumluluk hissederek bu soğukta sokakta olmalarını tebrik ediyorum. Bende misafir olarak bu güzel kampanyaya bizzat katılarak kardeşlerime  destek vermeyi görev bildim'' ifadelerini kullandı. 















Editör: İsveç Gündemi