Önceden, yaşlılar için koruyucu etki hakkında bilgi yoktu ve bu nedenle Astra Zeneca'nın aşısı sadece 65 yaş altı yetişkinlere veriliyordu. Ancak Birleşik Krallık'ta yapılan yeni çalışmalar, Halk Sağlığı Kurumu'nun durumu tersine çevirmesine neden oldu ve Astra aşısı artık 18 yaşın üzerindeki herkese verilecek.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu birim başkanı Sara Byfors, Astra Zeneca aşısının koruyucu etkilerinin diğer onaylanmış aşılarla tamamen eşit olduğunu söyledi.

Yeni aşı duyurusuna paralel olarak, İsveç Halk Sağlığı Dairesi ayrıca büyük mağazalar ve spor salonlarına maksimum ziyaretçi sayısını sınırlamak için resmi bir karar verildiğini duyurdu. Yeni kurala göre, her bir müşteri için en az 10 metrekare tahsis edebilmeli ve alan ne kadar geniş olursa olsun kapalı bir mekanda 500'den fazla kişi aynı bulunmaması kararı verildi.

Büyük mağazalardaki restoranların masa başına yalnızca bir kişiyi ağırlayabileceği kuralı için resmi karar çıkarıldı. Önlemler 6 Mart'ta yürürlüğe girerek 11 Nisan'a kadar devam edecek.

Sara Byfors alınan kararla ilgili değerlendirmede bulunurken, "Bu, tıkanıklık riskini azaltmak istememizle ilgili" dedi.

Genel olarak, birçok bölgenin kendilerini üçüncü bir dalga olarak tanımladığı ülkede korona durumu iç karartıcı.

Sara Byfors, "son haftalarda bir artış görüyoruz" diyerek bu artışın 70 yaşın altındaki tüm yaş gruplarında görünür olduğunu, ancak 80 yaşın üzerindeki grupta neredeyse hiç kimse olmadığını belirtti.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu bölüm başkanı Thomas Lindén, enfeksiyonun artması ve yaygınlığı nedeniyle yoğun bakım (IVA) departmanlarının zorlandığına dair sağlık hizmetlerinde de bir izlenim bırakıyor ifadeleri kullandı.

COVID-19 hastalarında ulusal artış devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi