Västerbotten, Blekinge, Kalmar ve Norrbotten ciddi korona kısıtlamaları ile karşı karşıya.

Bölgelerden üçünde evde kalma konusunda güçlü uyarıları yapıldı: Riskin en yüksel olduğu bu bölgelere ve bölgeler arasında seyahat etmeyin.

"Şimdi yapmak istediğimiz şeylerden vazgeçmeliyiz" diyen İsveç Halk Sağlığı Dairesi birim yöneticisi Sara Byfors, enfeksiyonun yayılmasını yavaşlatmak için bunu yapmak zorundayız ifadeleri kullandı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, diğerlerinin yanı sıra, Kalmar, Norrbotten ve Västerbotten'deki enfeksiyon kontrol doktorları ve ilçe idari kurulları ile görüştükten sonra, daha katı bir genel tavsiye kararı aldı.

Üç kentte covid-19 teşhisi konan kişilerin sayısı, diğer şeylerin yanı sıra, sonuç olarak sağlık hizmetleri üzerinde artan bir yük ile keskin bir şekilde arttı. Yoğun bakım da dahil olmak üzere daha fazla covid-19 hastası yatarak tedavi görüyor. 

Ajans, web sitesinde, bu nedenle Halk Sağlığı Kurumu'nun yönetmeliklerine ve genel tavsiyelere ek olarak artık ekstra önlemler alınması gerektiğini yazıyor.

Dört bölgede kalan herkesin, birlikte yaşadıkları kişiler dışındaki kişilerle fiziksel temastan kaçınmaları, mümkünse mağazalar, alışveriş merkezleri, müzeler, kütüphaneler, yüzme yerleri ve spor salonları gibi kapalı ortamlarda kalmaktan kaçınmaları ve toplantılara, konserlere, performanslara, spor antrenmanlarına, maçlara ve yarışmalara katılmaktan kaçınmaları nedeniyle karar alındı.

Alınan yeni tavsiye kararının 8 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacağı, ancak ihtiyaç halinde uzatılabileceği söylendi.

Gereksiz seyahatlerden kaçının

Norrbotten ve Västerbotten bölgelerinde ikamet edenler için, evde kalma ve diğer bölgeler içinde veya arasında seyahat etmekten kaçınma çağrısı yapıldı.

"Bölgeler içinde veya arasında seyahat etmek enfeksiyonun yayılmasını artırmaya katkıda bulunabilir çünkü sık sık yeni insanlarla temas kurarsınız ve bu da yeni enfeksiyon zincirlerinin başlamasına neden olur. Bu nedenle, bu tür seyahatlerden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır" diyen İsveç Halk Sağlığı Dairesi, bu tavsiyenin insanların örneğin işe girmesini, öğrenim görmesini / istihdam edilmesini veya yerinde olmanızı gerektiren bakımı engellemesi amaçlanmamıştır diye yazıyor.

Blekinge, Halk Sağlığı Kurumu konu hakkında bir karar vermeden aynı seyahat tavsiyesini de sundu. Nedeni, enfeksiyonun yayılmasının artması olarak gösterildi.

"İsveç Halk Sağlığı Kurumu ile bir diyaloğumuz var, ancak tavsiyeleri hızlandırmayı seçtik çünkü gerekli olduğunu görüyoruz. 

Blekinge'de yaşlılar arasında bile enfeksiyonun yayılması arttığı belirtildi. Sağlık hizmetleri üzerindeki yük de artıyor. Ayrıca test kapasitesinin yeterli olmaması riski de vardır" diyen Enfeksiyon kontrol doktoru Bengt Wittesjö, bu yüzden Blekinge'de yaşayan ve kalan herkese yeni, keskin çağrılara ihtiyacımız olduğunu söylüyor.

Editör: İsveç Gündemi