Botkyrka Türk Kültür Derneği'nin 100 metre ilerisinde bulunan Fittja  Anadolu Kürt Derneği, bombalı saldırı da hasar alan Türk derneği eski haline dönene kadar kendi derneklerini kullanabilecekleri önerisinde bulundu.

İsveç basınına konuşan Botkyrka Türk Kültür Derneği Başkanı İsmail Zengin, ilk taşlı saldırıya uğradıklarında, komşu Kürt derneğinden 5-6 kişinin yanlarına gelerek kendilerini göstericilere karşı koruduğunu ve sahip çıktığını kaydetti. 

Bölgede,''Türkler ve Kürtler aynı saftadır. Yanyanadır'' diyen Zengin, bizi birbirimize bağlayan çok güçlü bağlar var'' dedi.

Botkyrka Türk Kültür Derneği saldırıya uğradığın da ilk geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Fittja Anadolu Kürt Derneği Başkanı Haydar Bayraktar ise, herkesi sağduyuya çağırdı.

Geçen hafta PKK ve PYD yandaşları  Botkyrka Türk Kültür Derneği'ne saldırıda bulunurken, dün gece de kimliği belirsiz kişilerce söz konusu derneğe bombalı saldırı gerçekleşmişti.

Öte yandan gösteriye katılan ve İsveç PJK lideri olduğu öne sürülen 52 yaşında ki bir kişide Fittja'da silahlı saldırıya uğrayarak yaralanmıştı. 
Editör: İsveç Gündemi