Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Kırbıyık ve Eren gurbetçilere hayırlı yolculuklar dileyip çeşitli hediyeler verdi. Vali Kırbıyık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının tatillerini yapmak için vatana gelişlerinin başladığını, geçen hafta sonu bu nedenle gümrükte araç yoğunluğu oluştuğunu belirtti.

Vatandaşların rahat ve hızlı bir şekilde geçişlerini sağlamak için gümrükte tüm hazırlıkların yapıldığını anlatan Vali Kırbıyık, şunları söyledi: Özellikle 2020’de Türkiye’ye gelen gurbetçi vatandaşlarımızın sayısında ciddi bir düşüş olmuştu. Geçen sene önceki seneye nazaran artış yaşandı. Bu sene Türkiye’ye gelecek gurbetçi sayısında artış bekliyoruz.”

YTB Başkanı Eren ise Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının gelişlerinde önceki senelere nazaran artış beklediklerini söyledi. Bu sene Afyon, Uşak, Kayseri, Trabzon ve Konya gibi birçok ilde “Yurt Dışı Vatandaş Festivalleri” düzenleyeceklerini aktaran Eren, yurt dışından gelen tüm vatandaşları bu festivallere davet etti.

Editör: İsveç Gündemi