Bulgaristan’da bilmeniz gerekenler Yıllardır Sıla Yolu üzerindeki en büyük sorun olan Bulgaristan’da yollar bu yıl, geçtiğimiz yıllara oranla daha iyi.

Çukurlar kapatılmış, bazı yerlerde inşaat sürüyor. Buna rağmen güvenlik nedeniyle, gece yolculuğundan kaçının SILA Yolu’nun sorunlu ülkesi Bulgaristan, çukur dolu yollarını biraz da olsun düzeltmiş.

Geçtiğimiz yıl gibi, otomobile büyük zararlar verebilecek büyüklükte çukurlar yok. Bazı yerlerde de inşaatlar devam ediyor. Bulgaristan’a giriş yaptıktan sonra hemen vinyet alınmalı. Bulgaristan Schengen’e dahil olan ülkelerin herhangi birinde oturma müsaadesi olanlara 5 güne kadar vizesiz seyahat imkanı tanımakta.

Gündüz geçin BULGARİSTAN’DA bu yıl da yine gündüz seyahat edilmesi ve mümkünse konvoy halinde gidilip ıssız yerlerde kesinlikle konaklanılmaması birinci tavsiyemiz. Bu arada, Bulgaristan üzerinde bazı düzenbazların yol kenarında gurbetçileri kandırmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Sosyal medyada yer alan uyarıda şu ifadeler yer alıyor.

Editör: İsveç Gündemi