Büyükelçiliğin Facebook sayfasında paylaşılan duyuru aşağıda:

Büyükelçiliğimiz personelinde görülen ve Konsolosluk Şubemiz personeline de sirayet eden yüksek sayıda COVID-19 vakası nedeniyle, Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’nin, 20 Nisan-30 Nisan 2021 tarihleri arasında yalnızca acil nitelikli faaliyetler için hizmet verecek şekilde bir tertibat alınması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Hem ciddi personel sıkıntısı yaşanması hem vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla,

- Vatandaşlarımızın ve ailelerinin sağlığı bakımından, 30 Nisan 2021 tarihine kadar (30 Nisan dahil) alınmış olan tüm olağan randevuların iptal edilmesi gerekmiştir.

- Bu çerçevede, Konsolosluk Şubemiz acil durumlarda (geçici pasaport, cenaze işlemleri vb.) hizmet vermeye devam edecektir

- Olağan pasaport, kimlik, dövizle askerlik, noterlik işlemleri gibi başvurular aciliyet kapsamında değerlendirilmemektedir.

- Doğum tescili, evlilik tescili, müteakip askerlik ertelemesi, adres beyanı, belge suret tasdiki, imza ve mühür tasdiki, tercüme tasdiki işlemleri için başvurular ise posta ile alınmaya devam edecektir.

Bu konularda yapılacak olan postayla başvurular için gerekli belgelere Büyükelçiliğimizin web sitesinde yer alan bilgi notları kısmından (http://stokholm.be.mfa.gov.tr/Mission/InfoNotes) ulaşmak mümkündür.

- Hafta içi her gün 14:30-15:30 saatleri arasında hizmet veren telefon saati uygulaması da anılan tarihlerde geçici olarak durdurulmuştur.

- Büyükelçiliğimizin +46 73 590 02 05 numaralı acil durum nöbetçi telefonu ise, her türlü acil durum için vatandaşlarımıza 7/24 hizmet vermeye devam edecektir.

-Vatandaşlarımız keza 7/24 hizmet vermekte olan +90 312 292 29 29 numaralı Konsolosluk Çağrı Merkezi ile de irtibata geçebileceklerdir.

Saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi