Konsolosluk Şubemizin bütün servislerinde 15 Mart 2016 tarihinden itibaren randevu sistemine geçilmiştir. Randevu alabilmek için vatandaşlarımızın T.C. Kimlik numaralarını bilmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızın aşağıdaki bağlantıdan T.C. Kimlik numaralarını öğrenmeleri mümkündür.

https://tckimlik.nvi.gov.tr/…/NufusaKayitYeriSorguModul.aspx

Randevu alırken “Kimlik Doğrulama” aşamasında “Ek Kişi Sayısı” sıfır (0) olarak bırakılmalıdır. Her işlem için ayrı randevu alınması gerekmektedir.

Bu çerçevede, işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın Konsolosluk Şubemize gelmeden önce mutlaka randevu almaları gerekmektedir. 18 Nisan 2016 Pazartesi gününden itibaren randevusuz işlem yapılması mümkün olmayacaktır.

Aşağıdaki linkten randevu alınabilmektedir:

https://www.konsolosluk.gov.tr/…/Sayfalar/Randevu/Randevu1T…

Başvuru sahiplerinin Konsolosluk Şubemize gelmeden önce, işlemler hakkında Büyükelçiliğimiz web sayfasında yeralan bilgi notlarını (http://stokholm.be.mfa.gov.tr/AgencyInfoNotes.aspx) okumaları ve belgelerini tamamlayarak başvurularını yapmaları önemle rica olunur.

Fotoğraf gerektiren işlemler için vatandaşlarımızın son 6 ay içinde çektirilmiş fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir. Konsolosluk Şubemizde kartla ödeme imkanı bulunmamakta olup, işlem ücretleri NAKİT alınmaktadır.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi