Figen Yunt yaptığı açıklamada,  Karolinska Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına yönelik kahvaltı ikramında bulunduklarını söyledi. 

Yunt, ''Türk hanımları ve Azerbaycan hanımları bir birlik olalım ve 'İsveçlilere ve topluma nasıl yardım yapabiliriz ' diye burada toplantı yapıyoruz. Bununla birlikte ilk çalışmamızı Karolinska Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına yönelik yaptık. Sağlık çalışanlarına kahvaltı ikram ettik. Biz bunu Sofi Ekman'ada gönderdik. Sofi hanım İsveç toplumun önde gelenlerindendir ve bu çalışmamızdan dolayı çok memnun oldular'' dedi. 

Bundan sonraki çalışmalarında değinen Yunt, Stockholm'de sokakta yaşayan evsizler için yardım çalışması yapacaklarını dile getirdi.  Yunt, ''Dışarısı çok soğuk ve diz boyu kar var. Sokakta yaşayan evsizler için bir şey yapabilir miyiz? Diye düşünüyoruz. Onlara battaniye, sıcak çay, sandviçler hazırlayıp vermeyi planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde çok şey yapmayı düşündüklerini vurgulayan Yunt, Kovid-19 nedeniyle çalışmaların biraz yavaşladığını buna rağmen önümüzdeki dönemde çalışmalara hız vereceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: İsveç Gündemi