Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin olarak İsveç’teki mevcut durum çerçevesinde, vatandaşlarımızın salgından en az şekilde etkilenmelerini teminen Konsolosluk işlemlerine ilişkin başvuruların alınmasında değişikliğe gidilmiştir.

Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi, mesai saatlerinde açık olmaya devam etmektedir.

Öte yandan, İsveç’teki sağlık koşulları gözönüne alınarak vatandaşlarımızın,

*Zorunlu haller dışında, aciliyet gerektirmeyen işlemleri için Büyükelçiliğimize şahsen başvuruda bulunmamaları,

*Posta yoluyla yapılabilecek tüm işlemleri bu yolla gerçekleştirmeleri,

*Aciliyet gerektirmeyen işlemlerini mümkün olduğunca elektronik olarak (e-devlet portalı) üzerinden yapmaları veya ertelemeleri önemle rica olunur.

16.03.2020 tarihinden itibaren aşağıdaki işlemlerin başvuruları yalnızca posta yoluyla kabul edilecek olup, vatandaşlarımızın Konsolosluk Şubemize şahsen başvuruda bulunmamaları gerekmektedir.

- Doğum tescili
- Evlilik tescili
- Ölüm tescili
- Çok vatandaşlık tescili
- Tebligat işlemleri
- Adres beyanı
- İkamet Belgesi
- Askerlik Müteakip Ertelemesi
- Tercüme tasdikleri

Yukarıdaki işlemler de dahil, diğer tüm konsolosluk işlemlerine ilişkin detaylı bilgiye Büyükelçiliğimizin web sayfasında yer alan ve linki aşağıda sunulan “Bilgi Notları” sekmesinden ulaşmak mümkündür.

http://stokholm.be.mfa.gov.tr/Mission/InfoNotes

Cenaze nakil işlemlerine ilişkin uygulama aynen devam etmekte olup, daha önce de olduğu gibi Konsolosluk Şubemizden mesai saatleri içerisinde randevu alınmaksızın başvuruda bulunulması mümkündür.

Vatandaşlarımız konuya dair sorularını Büyükelçiliğimizin [email protected] adresine iletebilir, acil durumlarda ise Büyükelçiliğimizin +46735900205 numaralı acil durum nöbetçi telefonuna ulaşabilirler.

Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi