Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'den İsveç'e yapılan iltica başvurularında büyük artış yaşanırken, bu yılki başvurusu sayısının 650'ye ulaştığı belirtildi.

İsveç Enstitüsü görevlilerinden Irina Ovchinnikova, "Geçmişe göre burs programları konusunda yapılan başvurular epey arttı. Ayrıca daha önce burslu programlara kabul edilen birçok kişi de burs programlarının uzatılmasını talep ediyor" dedi.

'İSVEÇ'İN DE YARARINA OLUR'

 İsveç'te refahın devamı için yeni sığınmacıya ihtiyaç var Stockholm Üniversitesi burs programları sorumlularından Paul Levin de her hafta İsveç’e gelmek isteyen birçok Türk bilim insanının sorularına muhatap olduklarını belirterek, şunları söyledi: "İsveç’in bu olguyu değerlendireceğini umuyorum. Bu İsveç’in de yararına olur. Birçok Türk bilim insanı yüksek uluslararası standartlara sahip ve bunun İsveç’e getirisi yüksek olur. Ancak bizim üniversite olarak bütçemiz sınırlı. Bu yetenekli araştırmacılara yardımcı olunması için ortak siyasi bir irade oluşturulması gerektiğine inanıyorum."

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201612241026475133-turkiye-isvec-iltica-basvurus
Editör: İsveç Gündemi