Aylardır yapılan aramalara rağmen hiç bir iz bulunamayan Deniz Arda ile ilgili farklı teoriler ortaya konuldu.

Arkadaşlarının Deniz Arda'dan en son duydukları şey, uzun bir koşuya çıkacağım oldu.

Son sözleri üzerinden aylar geçti ve çıktığı koşudan bir daha dönmedi. İsveç ordusunda seçkin bir asker olan Deniz'den hala bir iz yok.

Arkadaşı Henrik Ehrenfeldt, "Bir cevap alana kadar arayacağız" dedi.

En son takıldığı kamera kayıtlarına göre Spor salonundan ve ardından Deniz Arda'nın izleri bitiyor.

İsveç ordusunda donanım bir asker olduğu defalarca dillendirilen Deniz Arda geçen yıl 13 Kasım'da ortadan kayboldu. O zamandan beri, Deniz Arda'nın koştuğu Sörmlandsleden boyunca kapsamlı arama çalışmaları yapıldı.

Kaybolmadan kısa bir süre sonra, polis adam kaçırma olayıyla ilgili bir ön soruşturma başlattı. Soruşturma da hiç bir ilerleme yaşanmadı.

"Arkadaşlarımız, ailemiz, akrabalarımızla insanlara sorduk yaptık ve yeniden sormaya devam edeceğiz." diyen Polis basın sözcüsü Mats Eriksson, nereye gittiği hakkında çok az bilgimiz var ifadeleri kullandı.

Telefon ve bilgisayar verilerine bakıldı

Deniz Arda'nın telefonu ve bilgisayarı da dijital parçalar halinde arandı. Ancak polis çalışmaları ileriye taşıyamadı.

Ne olmuş olabilir?

"Açıkçası, insanlar ortadan kaybolduğunda beş teori olduğunu söyleyebiliriz. Hastalık, yaralanma geçirmiş veya bir suçun kurbanı olmuş olabilir. Diğer alternatifler intihar (intihar, editörün notu) ya da gönüllü olarak ortadan kaybolmasıdır. Ancak şu ana kadar net bir yönü gösterecek hiçbir şeyimiz yok" yorumunda bulunan Mats Eriksson, Deniz Arda'nın canlı bulunma şansının ne kadar büyük olduğu konusunda yorum yapmak istemed.

Eriksson, "Tahmin edemiyorum ama uzun zaman olmuş ve ortadan kaybolduğunda dışarıda yaz havası yoktu. Aldığım bilgi, pek bir şey olmadan ortadan kaybolması" dedi.

Facebook grubunda destekler

Arkadaşı ve meslektaşı Henrik Ehrenfeldt, akrabaları, arkadaşları ve yüzlerce gönüllüyle birlikte Deniz'i aradı.

Son büyük arama çabası Noel'den önceki hafta sonu yapıldı. Ancak o zamandan beri, birçok gönüllü inisiyatif aldı ve yaşadıkları yeri aradı. Tüm iletişim, Deniz'in ortadan kaybolmasının ardından Facebook'ta Henrik Ehrenfeldt tarafından paylaşılıyor. Bugün grubun 32.000'e yakın üyesi var.

"Bu Stockholm'ün çok dışına yayıldı , dışarıya doğru birçok duygusal bağ var. Bize yardım eden binlerce insan var, araba kullanırken, yürürken, koşarken izliyorlar. Beni veya aileyi tanımayan insanların iyi niyetini görmek şaşırtıcıydı" ifadeleri kullandı.

"Umut, umut, umut"

Henrik Ehrenfeldt, Deniz ile en son Ekim ayı sonunda, ortadan kaybolmadan birkaç hafta önce görüştü. Arkadaşlar birlikte gezerek, bir restoranda yemek yemişler.

Ehrenfeldt, "Texas Longhorn'daydık, yemek yedik ve sohbet ettik" ifadeleri kullandı.

Daha ne kadar aramaya devam edecekleri sorulduğunda Henrik bir süre sessiz kalıyor. Devam etmeden önce derin bir iç çekiyor:

"Bir cevap alana kadar arayacağız. Mümkün olan her yere bakmaya, herkese sormaya, düşünmeye devam edeceğiz. Umut Umut ve umut." diyerek aramaların devam edeceğini söylüyor.

Teknolojik olarak en gelişmiş ülkelerden biri olan İsveç'te başbakanlık ofisinden silahlar çalınabiliyor, silahlı kuvvetlere ait araçlar çalınabiliyor ve ordusunda önemli görevlerde bulunmuş asker kayboluyor. Olayların üzerinden aylar geçiyor ancak hiç bir sonuç alınamıyorum, bir yanıt yok. Merak edemeden duramıyor insan, ne oluyor?

Editör: İsveç Gündemi