Konu ile ilgili Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, bir açıklama yayımladı. 

Yunt'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:,

"İsveç’te meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele kapsamında tahsis edilen ve dört gün süresince Çorlu Havalimanı’nda hazır bekleyen CL-215 tipi yangın söndürme uçağımız, meteorolojik şartların el vermemesi nedeniyle İsveç’e intikal edememiştir.

İsveç makamları dün akşam (29 Temmuz) itibariyle Büyükelçiliğimizle temas ederek, İsveç’te yaşanan orman yangınları sayısının azaldığını ve ülke genelinde alınan yağış sayesinde şartların iyileştiğini, bu çerçevede İsveç’in mevcut imkanlarının orman yangınlarıyla mücadele etmeye yeteceğini bildirmiştir.

Bu çerçevede, İsveç makamları orman yangınlarıyla mücadelede ülkemizin destek teklifinden ötürü makamlarımıza teşekkür etmiş ve ihtiyaç duyulması halinde bizimle yeniden temas edeceklerini kaydetmiştir.

Diğer taraftan, İsveç’te faaliyet gösteren Fransa ve Portekiz’den gelen yangın söndürme uçaklarının katkılarının sona ereceği ve yabancı ekiplerin bu hafta içinde İsveç’ten ayrılacakları öğrenilmiştir.

Tüm bu süreçte özverili çaba ve yakın ilgilerinden ötürü Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli, Müsteşarı Sayın Akif Özkaldı ve Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Aksoy ile değerli uçuş ekibimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: İsveç Gündemi