Proje kapsamında İsveç’e giden Bekir Bayram, burada bazı yerel gazeteleri de ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanlı Türkiye Masası Şefi Anna Stolbo Yazgan’la da görüşme imkanı bulan GGD Başkanı Bekir Bayram, ürüttükleri proje ile ilgili bilgi verdi.

Görüşme sırasında Türkiye’nin İsveç-Stockholm Büyükelçiliği’nde görevli Yaprak Bilgin, tercümanlık yaptı.

Görüşme sırasında Türkiye’deki basın özgürlüğü ve sosyal medya konuları gündeme geldi.   İsveç Dışişleri Bakanlı Türkiye Masası Şefi Anna Stolbo Yazgan, GGD Başkanı Bekir Bayram’a, Türkiye’de hükümetin sosyal medyanın kapatılması ve sansür uygulamalarına yönelik düşüncelerini sordu.

Türkiye’de özellikle sosyal medyaya karşı bir baskı olduğunu ancak bunun basın özgürlüğü ile alakasının bulunmadığını söyledi.

Bayram, “Sosyal medya çok önemli bir güç. Doğru kullanıldığı zaman düşünce özgürlüğüne de önemli katkı sağlayacaktır. Doğru kullanılmadığı zaman patlamaya hazır bir bomba gibidir. Özetle ‘kontrolsüz güç, güç değildir’ diyebiliriz. Bunun için yapılacak şey basın meslek ilkelerine uymaktır. Hakaret, tehdit ve şantaj kesinle basın ve ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmemelidir” dedi.

Görüşmede Giresun’dan Gazeteci ve aynı zamanda projenin Yerel Medya Uzmanı Candemir Sarı, İsveç (Sınır Tanımayan Gazeteciler Derneği) Reportrar Utan Granser’den Urban Löflqvist ve Thomas Bardenstam da hazır bulundu.

Editör: İsveç Gündemi