Ayrıldıkları dönemlerde babanın işsiz olması ve çocukların küçük olması nedeniyle mahkeme çocukların annede kalmasına karar verdi.

İki haftada bir çocuklarını görme hakkı verilirken, mahkeme kararından sonra anne çocukları alıp Gotland bölgesine taşındı. İsveç'te olduğu süre zarfında belli aralıklarla çocuklarını görmeye giden baba, problemlerin üst üste gelmesi sonrasında psikolojik sorunlar yaşadı. 

Bir süre sonra babasını trafik kazasında kaybeden Ünal Mete, Türkiye'ye dönerek hayatını Türkiye'de sürdürmek zorunda kaldı. Çocuklarıyla bağını koparmak istemeyen baba, çocuklarıyla görüşmek için girişimlerde bulundu ancak eşi tarafından çocuklarıyla bağının tamamen koparıldığını belirtti.

En son 15 Şubat 2005 tarihinde çocuklarını gördüğünü belirten Ünal Mete, o tarihten sonra çocuklarımla görüşmeme engel olundu dedi.

İsveç Gündemi'ne durumuyla ilgili değerlendirmede bulunan baba Ünal Mete, "Oğlum Haziran'da 22 yaşına girecek, kızım ise Ağustos'ta 20 yaşına giriyor. Çocuklarımı çok özledim görmek istiyorum. Ancak çocuklarımı görmek için başvurduğum hiç bir resmi kurumdan olumlu bir yanıt alamadım" diyerek, bir baba ya da annenin anlaşamaması çocuklarının anne ya da baba sevgisinden mahrum edilerek yabancılaştırılmasını doğru bulmuyorum yorumunda bulundu.

Yaklaşık 14 yıldır çocuklarına ulaşmaya çalışan Ünal Mete bir türlü çocuklarını bulamıyor.

Babanın iddiasına göre, eski eşi çocuklarının ve kendi adını değiştirerek bulunmamak için özellikle bağlarını koparmış.

İsveç'te yaşayan çocuklarına ulaşmak isteyen baba, çocuklarıyla iletişimi olan ya da bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa yardımlarını bekliyorum ifadelerini kullandı.

Baba Mete, "Çocuklarımla görüşmek istiyorum. Eğer çocuklarım biz seni istemiyoruz derlerse o zaman diyecek hiç bir sözüm yok. Ancak çocuklarımla görüşmem ve kendilerine ulaşmam engelleniyor. Çocuklarımı özledim bu konuda yardım bekliyorum" dedi.

Editör: İsveç Gündemi