Toplam dört kişinin bulunduğu Scooter'un kontrolden çıkarak tren yoluna girmesi sonucunda meydana gelen kazada, iki genç kızın yaşamını yitirdiği doğrulandı.

Medelpad'deki yerel bölge polisi müdürü Josef Wiklund, kazanın tam olarak nasıl gerçekleştiği soruşturma sonucunda belli olacağını belirtti.

Polis ve kurtarma ekipleri Pazar günü öğleden sonra 13.30'da alarma geçirildi.

Bir scooter'ın kızakla birlikte kontrolden çıkarak tren yoluna girdiği ihbarı üzerine ekipler hateke geçti. Kaza, kaza Timrå'nın dışındaki Söråker'deki demiryolunda meydana geldi.

Kaza sonrasında iki genç kızın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bölge polis şefi Josef Wiklund, olaya dair bir toplantısı düzenleyerek, iki genç kızın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Genç kızlarla birlikte iki kişi daha seyahat ediyordu: Yetişkin bir sürücü ve bir gencin ise küçük yaralanmalarla kurtulduğu söylenirken, her ikisininde tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı ancak ciddi bir yaralanmaları olmadığı belirtildi.

"Kaza, gözetimsiz bir demiryolu geçişinde meydana geldi." diyen Wiklund, tren geldiğinde scooter geçmeye çalışmış ancak kazanın tam olarak nasıl meydana geldiğini henüz cevaplayamıyoruz yorumunda bulundu.

Olay yerinde bulunan polis ve hayatta kalanlar, kazanın nasıl meydana geldiğini biliyor ancak kapsamlı soruşturma yapmadan yorum yapmak doğru değil dedi.

Polis Scooter'ı incelemek için el koyarken, olayda bir suç unsuru olup olmadığına bakılacak.

Bölge belediyesi kriz grubu, destek sağlamak için akşam saatlerinde faaliyete geçti.

Kazanın ardından Sundsvall ile Umeå arasındaki tren trafiği durduruldu.  Ancak saat 17: 00'den sonra trafik yeniden sağlanmaya başladı.

Editör: İsveç Gündemi