Edinilen bilgilere gçre, bir şalt cihazında çıkan yangından sonra Stockholm bölgesinde büyük ölçüde seferlerin iptal edilmesiyle gecikmeler meydana geldi.

SL'nin basın ofisinden Johan Nordgren, yaşanan durumun çok talihsiz olduğunu söyledi.

İsveç Ulaştırma İdaresi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Märsta / Arlanda ile Uppsala arasındaki bölümde bir sinyal hatası  nedeniyle tren trafiği durduruldu.

Yaşanan arıza nedeniyle hem bölgesel trenler hem de banliyö trenleri trafiği etkileniyor. Şu anda trenlerin ne zaman tekrar çalışmaya başlayacağına dair bir tahmin yok ve Stockholm - Uppsala güzergahındaki Çarşamba sabahı saat sekizde yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi.

"Arızanın kaynağı Arlanda bölgesinde yanan ve üzerinde çalışmakta olduğumuz bir şalt cihazıdır" diyen SL'nin basın ofisinden Johan Nordgren, banliyö trenlerinin Arlanda'ya geri döndüğünü ve ardından Arlanda ile Uppsala arasında Knivsta üzerinden otobüs trafiği ile yolcuların yönlendirildiğini belirtti.

Dün, bölgede bir sorun olduğu ve çalışmaların devam ettiği aktarılırken: "Bu bölümle ilgili herhangi bir tahminde bulunmadık. Bir şalt cihazında yandığında oldukça kapsamlı bir hatadır" ifadeleri kullanan Johan Nordgren, sorun giderilene kadar yoğun bir çalışma olacağını belirtti.

Nynäshamn'daki sorunlar

Hem SL hem de SJ, trenlerin yerini alacak otobüsleri getirdi. Arlanda ve Uppsala arasındaki güzergahta 12 yedek otobüs eklendi.

Nordgren soruna dair "Elbette çok talihsiz bir durum" yorumunda bulundu.

Kuzeyden Gävle'ye giden trenler hareket ediyor ancak yön değiştirilmek zorunda kalıyor, bu da gecikmeler anlamına geliyor.

Gece yarısından bu yana, Västerhaninge, Skogås ve Nynäshamn hatlarında da ciddi aksamalar yaşandı. 

Editör: İsveç Gündemi