Soruna dir açıklamada bulunan İsveç Ulaştırma İdaresi genel müdürü Roberto Maiorana, "Tabii ki endişeliyim" dedi.

Çarşamba günü saat 17.20'den 20.05'e kadar tren trafiği yoğun aksamalardan etkilendi. İsveç Ulaştırma İdaresi'ne göre bunun nedeni, trafik merkezleri ile tren makinistleri arasındaki telefon bağlantılarının kesilmesiydi.

"Böyle bir olay olduğunda önce güvenliği düşünmemiz lazım ve devamında tedbir olarak trafiği durdurmak oldu" ifadeleri kullanan Trafikverket genel müdürü Roberto Maiorana, bu adımı, insanların trenden inmek üzere istasyonlara varabilmeleri için yaptık dedi.

Çarşamba günü erken saatlerde Mats adlı telefon sistemine güncelleme yapıldı ancak genel müdür sorunların bu güncelleme nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığına dair yorum yapmadı.

Güncellemeden önce risk analizi yapıldı mı? Sorusu üzerine: "Risk analizlerini sürekli olarak gerçekleştiriyoruz" yanıtı veren Roberto Maiorana, bu durumda da bunu yapmalarını bekliyorum ifadeleri kullandı.

Kesintiler neden olabilir?

"Endişelendiğim açık. Tüm operasyonlardan sorumlu kişi olarak, bunun tekrar olmasını önlemek için neler yapabileceğimizi görmekle çok ilgileniyorum" dedi.

İsveç Ulaştırma İdaresi tren seferlerini durduran soruna neyin sebep olduğuna dair iç soruşturma başlattı.

"Daha önce sisteme bağlı aksaklıklar yaşadık ama bu etkiyle değil" diyen Roberto Maiorana, ülke genelinde trafiği etkileyen bu sorunun olağandışı olduğunu söyledi.

Editör: İsveç Gündemi