Stockholm'ün Tullinge bölgesinde trafikte yol verme tartışması sonucunda iki kişi arasında çıkan kavga'da 51 yaşındaki bir adam 21 yaşındaki genci bıçaklayarak kaçmış ve daha sonra polise teslim olmuştu. Aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan genç olaydan kısa süre sonra yaşam mücadelesini kaybetti.



Cinayete teşebbüs ve adam yaralamadan göz altına alınan 51 yaşındaki adam şimdi cinayet zanlısı olarak mahkemenin karşısına çıkacak. Görgü tanıklarının ifadelerine göre kişilerin yol verme tartışması sonrasında çıkan kavga'da bir kişinin diğerini bıçakladığını belirtti.



Ben kendimi savundum!

Dün ön mahkemesi yapılan 51 yaşındaki cinayet zanlısının mahkeme de verdiği ifade de kendisine sopa ile saldırıldığını ve darp edildiğinin bunun üzerine kendini korumak ve karşısındakini korkutmak amacıyla rastgele bıçağı salladığını söyleyerek amacım öldürmek değildi dediği öğrenildi.



Tullinge'de yaşanan cinayet olayının mahkemesi Södertörns Bölge Mahkemesince yapılıyor. Dava hakkında basının sorularını yanıtsız bırakan mahkeme savcısı Tobias Wilhelmsson "dava dosyası ile ilgili her hangi bir bilgi veremem" dediği öğrenildi.



Semihhan AYDEMİR / İsveç GÜndemi

Editör: İsveç Gündemi