Trabzon, Türkiye’nin seksen bir ilinden biri olup, Karadeniz Bölgesi’nin sınırları içerisinde yer almaktadır. Bölgenin ismi etimolojik olarak eski Rumca kaynaklardan geldiği düşünülmektedir. Elde edilen verilere göre Türkiye’nin en kalabalık yirmi dokuzuncu şehri olarak bilinmektedir. Trabzon ili coğrafi olarak, “Rize, Giresun, Gümüşhane, Eynesil, Kalkandere” ile komşuluk ilişkisi içerisinde yer almaktadır. Şehir, günümüzde Karadeniz bölgesi sınırları içerisinde Samsun ilinden sonra en gelişmiş ikinci il olarak kabul edilmektedir.  sayfası üzerinden  satın alabilirsiniz.

Trabzon tarihi bakımdan incelendiğininde şehrin ziyaretcilerinin ilgisini celp edecek son derece köklü bir geçmişe sahip olduğu görülecektir. Bu durumun oluşmasında birçok Anadolu uygarlığına ev sahipliği yapmış olmasının payı vardır. Bu şehrin geçmişinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasında bölgenin yerleşime uygunluğunun yanı sıra büyüleyici doğal güzelliklerinin de etkisi büyüktür. Bu nedenle nedenle tarihin önemli imparatorluklarından biri olan Osmanlı tarafından oldukça benimsenen şehirlerden biri olmuş ve halk arasında bugün bile şehzadeler şehri olarak anılmaya devam edilmektedir. Trabzon'a uçak ile değil de otobüs ile gitmek istiyorsanız  sayfası üzerinden en uygun fiyatlarla biletinizi satın alabilirsiniz.

Bu nedenle şehrin içerisinde doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel güzellikleirni de kolayce keşfetmeniz mümkündür. Son zamanlarda doğal güzelliklere artan ilgi neticesinde Karadeniz’in diğer noktaları gibi Trabzon şehrinin de gündelik ve yıllık misafir kapasitesinin üst noktalara tırmandığı söylenebilir. Bu durumun oluşmasında şühepsiz etkili olan faktörler arasında, şehrin misafirperver halkı, bulunmaz doğal güzellikleri ve insanı hayrete düşüren kültürel mirası etkilidir.

Editör: İsveç Gündemi