Tesla'nın otoparkındaki yangın, Salı gününe doğru gece 01'den kısa bir süre sonra başladı.

Kurtarma servisi geldiğinde 300 metrekareden fazla bir alanda yedi araba yanıyordu.

Polis şimdi, faillerin kameralara yakalanıp yakalanmadığını araştırıyor.

İhbarın gece 01.06'da yapıldığı ve kısa bir süre sonra olay yerine gelen ekiplerin yangına müdahale etmeye başladığı belirtildi.

SOS Alarm'dan Patrik Svensson, güçlü bir duman oluşumu olduğunu söyledi.

Yanan arabalar, Malmö'nün güneyindeki Fosie'nin Boplatsgatan adresinde bulunan Tesla'ya ait otoparkta olduğu ve servis tesisinin hemen dışında çıktığı belirtildi.

Yedi araba yandı

Kurtarma lideri Magnus Köhlin, itfaiyecilerle olay yerine vardıklarında "300-400 metrekarelik alanda farklı yerlerde yedi arabada yangın başlamıştı" dedi.

Söndürme ekipleri, yayılmayı önlemek için önce binaya en yakın arabaları söndürmeye yoğunlaştı. İkinci adımda, diğer araçlara da müdahale edildi.

Köhlin: "Araç aküsü olan elektrikli araçlarda yangın söz konusu olduğunda dikkatli olmalıyız. Kısıtlayıcı bir tavır aldık ve aynı zamanda dumanı düşündük ve solumadık." dedi.

VMA 02.30'da bölge sakinlerine uyarı mesajı gönderdi. Zehirli dumandan kaçınmak için içeriye girmeleri ve havalandırma sistemi ve camlarını kapatmaları söylendi.

Kundaklama olup olmadığını tespit etmek için kamera görüntüleri inceleniyor.

Polis, araçlarda çıkan yangının kundaklama olabileceğini düşünüyor. Bu sebeple ön soruşturma başlatılarak, kamera görüntülerini incelemeye aldıklarını belirtti.

Olayla ilgili kimsenin tutuklanmadığını, soruşturma kapsamında yangına neyin sebep olduğu araştırılıyor denildi.

Editör: İsveç Gündemi