Edinilen bilgilere göre, Tensta'da 20'li yaşlarında iki kişi vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, şüpheli bir saldırgan olay yerinden elektrikli bir scooter ile kaçtı.

Cinayetlerle ilgili kimse yakalanmazken, saldırıya dair soruşturma başlatıldı.

Polis Pazartesi akşamı saat 22.00'den kısa bir süre sonra Stockholm'ün kuzeybatısındaki Tensta'ya çağırıldı. Bağırışmalar sonrasında polis olay yerine yakın yerdeki geçitte bir yaralı buldu.

Olaydan kısa bir süre sonra bir görgü tanığı, bina girişinde iki kişinin kanlar içinde yattığını polise söyledi.

Edinilen bilgiye göre, tetiği çeken kişi olay mahalinden elektrikli bir scooter ile kaçtı.

Yaralılardan birinin de yanında elektrikli scooter vardı ve sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılardan birinin üzerinde çelik yelek olduğu görüldü.

Hastaneye ağır yaralı olarka kaldırılan her iki kişinin de 20'li yaşlarında olduğu ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadıkları açıklandı.

Polis saldırıya hedef olan iki kişininde gece saat 03 sıralarında yaşamlarını yitirdiklerini açıkladı.

Bölgede polis sayısı artırıldı

Polis, gece saatlerinde bölgede çok sayıda ekiple devriye gezdi. Ağır silahlı polis ekipleri de olay yerindeydi ve şüpheli faillerin yakalanmasına yardım etti.

Edinilen bilgiye göre, polis operasyonu kolaylaştırmak için olay yerinin yakınındaki çok sayıda metroyu trafiğe kapattı.

Salı sabahı polis teknisyenleri olay yerinde hazır bulundu ve barikatlar kaldırıldı. Polis Salı günü Tensta'daki varlığını genişletti.

"Bugün olay yerinde genişletilmiş bir polis kaynağımız var" diyen Stockholm polis sözcüsü Per Fahlström, hem güvenliği sağlamak hem de suçu araştırmak ve bir şeyler gören ve duyan insanlardan olay hakkında bilgi almak için ekipler alanda bulunuyor dedi.

Çete bağlantıları araştırılıyor

Gece boyunca, polis bölgedeki kapıları çaldı ve birkaç kişiyle konuştu diyen Per Fahlström'e göre, neler olduğuna dair daha net bir resim elde ettiler.

"Elbette daha önceki saldırılarla bağlantılara bakıyoruz, buna çok dikkatli bakıyoruz" dedi.

Polis ayrıca olayın güvenlik kamerasına kaydedilip kaydedilmediğini de araştırıyor.

Per Fahlström, "Soruşturma çalışmasının bir parçası olan bir kısım var, onları kameraları inceleyerek elde edebiliriz, bunu araştırıyoruz" ifadeleri kullandı.

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı Tensta'da polis soruşturmayı devam ettiriyor.

Editör: İsveç Gündemi