Geçmişine, çocukluğuna uzanan yıllara yönelik soruları yanıtlarken, çocukluğumda en çok Türk ve Şili'li arkadaş ve komşularım vardı. Tensta gerçekten büyümek için zalim bir yerdir sözleri ile konuşmasına başlayan kişi Adam(Adem) Tensta dan başka kimse değil.

Tensta'nın yeterince gelişmediğini, oturan insanların buna bende dahil varoş bir yaşam tarzından gelmesinden dolayı burada hayat koşulları başka yerler kadar olgunlaşamadı.

Zamanla gençler ve büyük arasında kültürel algı farkı bunun yanı sıra imkansızlıkların ve işsizlik ya da eğlence merkezlerinden yoksun bir yaşamın Tensta'da yaşamı farklı kılmıştır.

Annem ve kardeşimle olan hayatımız birçok imkansızlık ile birleşince hayat gerçekten zor oluyordu. Şimdi büyüdüm ama Tensta hala çocukların büyümesi için zalim bir yer.

Tensta'nın gelişmesi için yatırımların yapılması ve çevresinin geliştirilmesi gerektiğini savunan genç adam, Rinkeby ve Tensta'nın benzer bir kaderi olduğunu da vurguladı.

Başka bölgelerde çocuklar için hazırlanan ortam ve yaşam koşulları Tensta'da yok. Oysa ki Tensta'da yaşayan çocukların başka yerde yaşayan çocuklardan farkları olmadığını savunan Adam Tensta, hayat Tensta'daki çocuklar ve gençler için hiç adil değil vurgusu yaptı.
Editör: İsveç Gündemi