İsveç'te şuanda yoğun bakımda olanlar arasında 26-49 yaş arası dokuz kişi bulunuyor. Buna yönelik yönetilen sorulara Tegnell, bizim diğer ülkelerden farkımız gençlere koronavirüs bulaşması, İtalya'da ölenlerin büyük bir bölümü 85 yaş ve üstü diyerek, gençlerin virüsü yenme konusunda daha şanslı olduğu için riskli yaş gruplarını korumanın daha önemli olduğunu vurguladı.

Tegnell, yaşlı nüfustan çok gençlerin enfekte olması şansımızı artırır ifadeleri kullandı.

Tegnell'e göre, gençlerin virüsü yenme şansı daha çok olduğu için, ne kadar çok genç nüfus enfekte olursa o kadar iyi yaklaşımı gösterdi.

Zirveyi tahmin etmek için çok erken

Sahlgrenska Üniversite Hastanesi dün, birçok insanın koronavirüs semptomları şikayetiyle başvurması hastane 1 Nisan'a kadar zirve görülebileceğine dikkat çekmişti. Ancak Tegnell bunu söylemek için henüz etken yorumunda bulundu.

Böyle bir tahminde bulunmanız oldukça fazla afaki bir tahmin. Biraz erken ve bence dikkatli olunması gerekiyor diyen Tegnell, "Bu eylemlerimizde ne kadar başarılı olduğumuza bağlıdır. Eğer başarılı olursak, zirveye daha sonra ulaşılır, vakalar düşürülür ve bu da çok iyi olacaktır" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi