İsveç stratejisinin yanlış olduğuna inanan iki vatandaş, durumu protesto etmek için basın toplantısının yapıldığı binanın önüne giderek, toplantı sonrasında çıkan yetkilileri protesto etti.

Anders Tegnell'i uzaklaştırın ve insanları toplu test etmeye başlayın diye talepte bulunan vatandaşlar, bu konuda birşeyler yapılması gerekiyor. İnsanlar ölüyor ifadeleri kullandı.

Yetkililerin günlük basın toplantısı yaparak aynı şeyleri söylemekten başka bir şey yapmadığını söyleyen iki vatandaş maskelerini takarak durumu protesto etti.

Protestoculardan Therese, "Bir değişiklik olana kadar burada duruyorum" dedi.

Cuma günkü toplantıdan sonra yetkililer ve basın mensupları binadan çıkarken, kapıda maskeli iki vatandaşla karşılaştı.

Protestocular: Binlerce insanın şu anda ülkede ölmesine izin veren İsveç stratejisini protesto ediyoruz diyerek, test yapılmamasının sorun olduğunu ve virüsün yaygınlaşmasına izin verildiğini ifade etti. Virüsü kontrol altına almanın en önemli yolunun test yapmak ve pozitif çıkan vakaları izole ederek, toplumdaki virüsün araştırılması gerektiğine inandıklarını belirten, protestocular, İsveç'in dünyanın tersine hareket ettiğini belirtti. Protestocu Therese, İsveç'te yaygın test yaparak virüsü kontrol altına almanın imkansız olduğunu sanmıyorum ifadeleri kullandı.

Halk Sağlığı Kurumu'nun kararlarını neden eleştiriyorsunuz sorusu üzerine:

"Çok fazla uzman var. Farklı şeyler söylüyorlar. Tegnell'in izlediği yolun yanlış olduğunu başından beri Björn Olsen (bulaşıcı hastalık profesörü) ile bir çok uzman söylüyor. Dinlediğimde doğru söylediklerine inanıyorum çünkü insanlar ölüyor" ifadeleri kullanan protestocu, "bence Anders Tegnell'in eyalet epidemiyoloğu görevine son verilmeli." dedi.

Protestocu Therese, bundan sonra her basın toplantısında burada olacağım ve bu strateji değişene kadar kimse beni buradan alamaz diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Editör: İsveç Gündemi