Salgından en fazla etkilenen ABD, İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa'da bile vaka ve can kayıpları düşerken, İsveç'te son zamanlarda ölüm ve yoğun bakım sayılarında kısmi bir düşüş gözlense de, yeni vaka sayısında endişe verici artış gözleniyor.

Yeni vakaların sayısı eğride yeniden yukarıya dönerken, Halk Sağlığı Otoritesini karıştıran yukarı yönlü hareketler yaşanıyor.

Bu rakamın ne anlama geldiğini bilmiyoruz açıklamasında bulundu.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell günlük rakamları sunduğunda, 95 yeni ölüm, 15 yeni yoğun bakım vakası (şu anda 349) ve 648 yeni vaka açıklandı.

Zaman içinde ölüm oranına bakılırsa, grafik entübe (IVA) vakaları için aşağıyı işaret ediyor. Ancak son 24 saatte 648 yeni tanı yüksek ve Anders Tegnell'in test işi de son zamanlarda artmadığından net bir açıklaması yok.

Konuya dair basına konuşan Tegnell, "Son günlerde ne anlama geldiğini gerçekten bilmediğimiz açıklanamayan bir artış var. Şimdi daha yakından analiz ediyoruz, gördüğümüzden daha fazla personel vakası olabilir" ifadeleri kullandı.

Tegnell, rakamların bölgelerde biriken işten kaynaklı olabileceğini de ifade etti.

"Muhtemelen bu konuda çok sayıda personel testi var, tüm bölgeler olayları personel ya da diğer grup ise aynı gün bildirir. Muhtemelen burada bir birikmiş iş var" dedi.

Editör: İsveç Gündemi