Son 24 saat içinde korona virüsle bağlantılı olarak kesinleşen ölüm sayısı 81 olarak açıklanırken, yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısının 1.372'ye yükseldiği söylendi.

Günlük bilgilendirme toplantısına Halk Sağlığı Kurumu Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, Kriz yönetim müdürü Johanna Sandwall, Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu, Tıp uzmanı Frida Nobel ve İsveç Sosyal Koruma ve Durumsallık Ajansı özel danışmanı Svante Werger katıldı.

İşte gün basın toplantısı notları:

Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Dünyada, şu anda 3 milyondan fazla koronavirüs vakası var. 200.000'den fazla kişi öldü.

Avrupa'da şu anda 1 milyondan fazla vaka var. Maalesef, dünyanın birçok yerinde vaka sayısında artış görülüyor.

İsveç'teki yeni vakalar: Burada hafta sonundan sonra düşen bir eğri var, bu durumla öncekiseviyeyle biraz aynı seviyeye yükseldi. Yaklaşık aynı seviyede kalıyoruz.

Genel olarak, İsveç'te yoğun bakım üzerinde sürekli yüksek bir baskı olduğunu belirten Tegnell, her geçen gün yoğun bakımdaki sayının artmasıyla baskının daha fazla hissedildiğini ifade etti.

Stockholm'de bile, gittikçe daha fazla insan gruplar halinde çalışmaya başlıyor ve daha önce olduğu kadar hasta olmayan kişilerde test ediliyor diyen Tegnell, "Ülkede durum çok farklı görünüyor" dedi.

Jämtland-Härjedalen'den düz bir eğri olduğunu belirtirken, Blekinge'nin geçen hafta birçok vakası olduğunu söyledi.

Durum, Hastalığın bölgesel olarak ne kadar farklı olduğunu açıkça gösteriyor.

Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Hayatını kaybedenlerle ilgili bilgi verirken, "ölüm oranları korkunçtur" ifadeleri kullanarak, ölüm sayılarını indirmemeliyiz dedi. 

Buradaki rakamlarda daha fazla birikimden kaynaklı olabilir, şimdi ölüm siciline kayıtlı olan herkesi tüm vakaların daha fazla kontrol altına alması için çalışmalar sürüyor ve kontrol ediyoruz diyerek mevcut vakaların elde edilen bilgilerden daha fazla olduğuna vurgu yaptı.

Halk Sağlığı Kurumu devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, enfeksiyonu azaltmak için yönergeleri gözden geçiriyoruz. Çok az hasta hissediyor olsanız bile evde kalmak önemlidir ifadeleri kullandı.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu kriz yönetimi yöneticisi Johanna Sandwall:

Dün 1073 olarak açıklanan yoğun bakım ünitelerine yeni üniteler eklendiğini belirten Sandwall, "Bugün ülkede 1085 yoğun bakım yerimiz var" dedi.

Kapasite, mevcut kapasite açısından bölgeler arasında büyük farklılıklar gösteriyor.

Yaptığımız mevcut ve güçlendirilmiş ulaşım organizasyonları hazırlandı ve çalışır durumdalar, hastaları taşımak için günlük olarak kullanılmaya hazırlar.

Sarf malzemeleri açısından, çeşitli bölgeler üzerinde orta ve kritik etkiye sahibiz.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu tıbbi uzmanı Frida Nobel:

İsveç'te bunama seviyesinde yaşlı olan insan sayısı 130.000 ila 150.000 arasındadır. Bu bir halk hastalığı. 90 yaşında olan herkes bunama rahatsızlığına sahiptir. Yaşlı sakinlerimizin çoğunda bunama var. İlerleme raporumuza göre 82.200 kişi yaşlı bakım evlerinde bulunuyor. Bunların yüzde 70'inde bunama var.

Hastalığı genellikle hafif, orta ve zor bir evreye ayırırsınız. Bir huzur evine taşınmanız genellikle geç aşamada olur. Bu aşamada, ellerinizi sık sık ve uzun süre yıkamak veya mesafenizi korumak gibi talimatları anlamak veya hatırlamakta zorluk çekebilirsiniz. 

Desteklemeniz gereken bir şeydir. Demansta davranışsal ve psikolojik belirtiler de geliştirebilirsiniz. Her on vakanın dokuzunda bu görülür. Bu, endişeli veya öfkeli olduğunuz veya yürüme davranışına sahip olduğunuz anlamına gelebilir, büyük bir endişeniz var, bu yüzden hareket etmeniz gerekiyor.

Bu, bakım evlerinde çalışanlar için karmaşık bir durum haline getirir.

BPST (Davranışsal ve Psikolojik Semptomlar) bir enfeksiyon veya bakım değiştiğinde tetiklenebilir. Koruyucu kıyafet giyen personel gibi.

Tabii ki, semptom geliştirme riski artar.

Bu nedenle Ulusal Sağlık Kurulu, demansta covid ile çalışmak için çalışma yöntemleri hakkında bir bilgi belgesi yayınlamıştır.

İsveç Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı (MSB) Özel Danışmanı Svante Werger:

Bir aydan fazla bir süredir MSB'nin belediye kurtarma hizmeti için personel eğitimi uzaktan gerçekleştirilmiştir. 4 Mayıs'tan itibaren Skåne ve Västernorrland'daki okullarımızda ve diğer yerlerde eğitime devam edeceğiz. Bunun nedeni, uzaktan gerçekleştirilemeyen pratik eğitim adımlarının olmasıdır.

"Enfeksiyonu azaltmak için özel önlemler alıyoruz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi