Anders Tegnell, Salı gününe kadar gerçek bir veri bildirimi yapmayacağız dedi.

Bu hafta pazartesiden perşembeye kadar, Halk Sağlığı Kurumu tarafından bildirilen günlük ölüm sayıları ortalama 98 kişi ile yüksek oranlara çıktı.

Hafta sonu sayıların önemli ölçüde düşmesiyle ilgili İsveç'te ölüm oranlarının gerçekten düştüğünü gösterip göstermediğine dair soru işaretleri var. 

Dün ölüm 17 vakası bildirildi ve bugünde 12 yeni ölüm duyuruldu.

Bu bir hafta içinde ölenlerin eğrisindeki en önemli düşüş olarak basında geniş yer buldu. Halk Sağlığı Ajansı'nın haberine göre, Paskalya ve hafta sonu nedeniyle birçok bölgeden yeterli veri gelmediği ile ilgili olduğunu belirtiliyor.

"Oradan hiç rakam yok"

Tegnell: Bunlar, yorumlama konusunda dikkatli olmanız gereken çok düşük rakamlardır. Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, TV4'e verdiği demeçte, 300'den fazla yeni vakayı ve çok az kayıtlı ölen olduğunu gördük diyerek, daha az personel ile yetişmek zordur ve sonra hastalara bakmak için önemli olan konsantrasyondur diyerek, bu rakamlara takılmamak gerektiğini ifade etti.

Bunun yerine, alışılmadık derecede yüksek bir gün oranı dört günlük uzun hafta sonu sonrasında Salı günü bekliyor. Ancak, Anders Tegnell gelecekte her günkinden daha yüksek bir seviye beklemiyor.

Ülkenin yaşlı konutlarındaki durum, tatil günlerinde bilgilerin daha geç verildiği ve yetkililerin bilgilendirilmediği söylendi.

Tegnell: Oradan hiç bildirim yok. Hafta sonları hiçbir iletişim yolu bulunmadığını belirterek, haftasonu düşük olan rakamlar hafta içinde daha yüksek rakamlarla karşılaşmamıza neden olabilir. Rakamların düşük olması raporların geç gelmesi ile ilgili olabilir. Ancak ölüm oranlarında kısmi bir düşüş beklediğinin altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi