Aynı zamanda, Corona krizinin seyahatimizi sonsuza dek değiştirmiş olabileceğine inanıyor:

Tegnell, sanırım yurt dışı gezileri her zamanki gibi tekrarlanmadan önce iyi bir zaman alacak. Bunu göreceğiz dedi.

Paskalya öncesinde Halk Sağlığı Kurumu, insanların gereksiz seyahatlerden kaçınmaya ve bunun yerine evde kalmaya çağırdı. Mobil operatör Telia'nın rakamlarına göre, Stockholm, dağlardaki büyük kayak merkezlerine seyahatin geçen yıla göre yüzde 90'dan fazla azaldığı görüldü. Ancak Anders Tegnell, İsveçlilerin bu yaz İsveç içinde seyahat edebileceklerine inandığını söyledi. Öte yandan yurtdışına tekrar uçuşların bir süre bekletilebileceği ve durum normalleşene kadar erteleneceğine inandığını belirtti.

Bilmek zor ama bence oldukça uzun sürecek diyen Anders Tegnell, bu şu anda gördüğümüz dünya çapındaki bir sorun, dünya çapında bir olay ve uzun süre bu durumun devam edeceğini düşünüyorum dedi.

Bu durum gelecek yıla kadar sürer mi?

Evet, sanırım. Bu süreç sakinleşmeden önce gerçekçi olmalı ve sonrasında bir toplumun yeniden her şeyi normale çevirmesi zaman alabilir.

Anders Tegnell'in kendisi henüz kendi yaz planlarını yapmadı.

Kendi yaz planıyla ilgili soruya: "Hayır, şu an sadece bir gün izin alıyorum" dedi.

Çünkü bunun hakkında konuştunuz, belki de yaz için yurt içinde seyahat edebilirsiniz?

"Evet, bunu yapabileceğinizi düşünüyorum, ama yurtdışı gezileri dediğim gibi, sanırım tekrar olağan hale gelmesi epey bir zaman alacak. Göreceğiz."

Yüksek ölüm oranlarının devam etme riski

Perşembe günü, Halk Sağlığı Kurumu, İsveçlilerin covid-19 nedeniyle sunulan en son rakamlarıda: İsveç'te 9.141 doğrulanmış enfekte vaka ve 793 ölüm var.

İsveç'teki salgın merkezi olan Stockholm'le ilgili soru karşısında zorlanan Tegnell, Stockholm'deki ölüm sayısının artma riskiyle ilgili:

"Ölümlerle ilgili verileri aslında birkaç hafta önce olanları yansıttığını biliyoruz. Bu nedenle, Stockholm'de bir süre daha yüksek ölüm oranlarının devam edeceğine dair kesin bir risk var" dedi.

Editör: İsveç Gündemi