Avrupa'da enfeksiyonun yayılması azaldı, ancak Noel ve Yeni Yıl'dan sonra birçok ülke kısıtlamalarını yeniden azaltmayı planlıyor.

Yeni vaka ve can kayıpları noktasında İskandinavya ülkeleri arasında en fazla vaka bildiren İsveç'te de zorlu günler yaşanıyor. DSÖ raporunu değerlendiren Anders Tetnell,  "Avrupa'da zorlu bir kış olacağını düşünüyorum" dedi.

Epidemiyolog Anders Tegnell, DSÖ raporundan sonra değerlendirmelerde bulunurken, enfeksiyon oranlarının artmasıyla aynı zamanda Avrupa'da ölümlerin azaldığını görüyoruz ifadeleri kullandı. Bunun nedeni, ülkeler 2021'de yeniden açılmaya başladığında hem enfeksiyonun yayılmasının hem de ölü sayısının artacağına dair birçok gösterge bulunuyor.

"Bu sefer toplumların bu kadar uzun süre kapalı tutulabileceğini sanmıyorum" diyen Tegnell, çok fazla olumsuz etkiye sahip olmamak için muhtemelen tekrar kısıtlamalar hafifletilecek ve bu durumda enfeksiyonu durdurmanın zor olabileceğini söyledi.

Ülkeler arasında büyük farklılıklar olduğunu vurgulayan Tegnell: Belçika, Hollanda ve Fransa'da sıkıntılı durum olduğunu belirtirken, Çek Cumhuriyeti ise keskin bir artış olduğunu belirtti.

"Dramatik durumun gerçek olup olmadığını ya da daha önce yapıldığı kadar test etmeme unsuru olup olmadığını bilmiyoruz" yorumu yapan Tegnell, salgının özellikle son zamanlarda Batı Avrupa'da oldukça dramatik olduğu açık ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi