İsveç'te seyahatlerde aşı zorunluğu ile ilgili ilk değerlendirme epidemiyolog Anders Tegnell'den geldi.

Tegnell, ileride kişilerin seyahat etmesine izin verilmesi aşı olduğunu gösteren bir aşı sertifikası gerekliliğinin getirileceğini tahmin ediyorum ifadeleri kullandı.

Almanya'da aşı yaptırmayanların ağır hastalandıklarında yoğun bakımdan mahrum bırakılıp bırakılmayacağı konusunda bir tartışma yaşandı, bu tartışma aşı muhaliflerinin gösterileriyle sonuçlandı.

Yurt dışı seyahatleriyle ilgili Tegnell, İsveç'te neyin geçerli olduğu konusunda net bir bilgiye sahip olmadığına işaret etti.

Tegnell, "Böyle bir şeye karar vermek o kadar kolay değil, ancak meselenin sorumlusu ve karar vericisi biz değiliz" şeklinde ifadeler kullandı.

İsveç yoğun bakımında, obezite gibi kendi yaşam tercihleri ​​nedeniyle hastalar reddedilmemelidir ve bu nedenle uzmanlar, aşıyı reddeden ağır hastaların yoğun bakıma kabul edilmeyeceğine inanmaktadır.

Umeå Üniversitesi'nde viroloji profesörü olan Fredrik Elgh de herkesin aşı olması gerektiğini savunarak, aşıyı yapmamanın olumsuz sonuçları aşı yaptırmaktan çok daha büyük olduğuna işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi